ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

H παράταξη «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο» για την αύξηση στα δημοτικά τέλη

Ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Μυλοποτάμου, «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο»

«Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Μυλοποτάμου επέδειξε προχειρότητα, ασέβεια και έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι στους δημότες και στις ανάγκες τους.

Τη στιγμή που όλοι μιλούν για ένα δύσκολο χειμώνα εξαιτίας των αυξήσεων τόσο στο κόστος της ενέργειας, όσο και σε βασικά είδη διατροφής, τι στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με ποσοστό πάνω από 10%, η δημοτική αρχή Μυλοποτάμου, διάλεξε αυτή τη στιγμή για δραστική αύξηση των δημοτικών τελών σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες!

Έτσι χωρίς ουσιαστική μελέτη για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, χωρίς προτάσεις για την εξοικονόμηση εξόδων, συγκάλεσε έκτακτη οικονομική επιτροπή και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την 27η Οκτωβρίου, γνωρίζοντας ότι η προθεσμία για την λήψη των αποφάσεων αύξησης δημοτικών τελών λήγει την 31η Οκτωβρίου, και χωρίς να λάβει υπόψη της τις απόψεις της μειοψηφίας, αποφάσισε τη δραστική αύξηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, (ΤΑΠ) σχεδόν κατά 50%, αποφάσισε την αύξηση των τιμών του νερού περίπου 20%, των τιμών χρήσης των κοινόχρηστων κλπ χώρων επίσης κατά 20%, επιβαρύνοντας όπως οι ίδιοι ανέφεραν τους νομιμόφρονες δημότες του δήμου με περίπου 400.000 ευρώ ετησίως . Όλα αυτά, χωρίς να συνοδεύονται από καμία πρόταση μείωσης του κόστους ενέργειας, μείωσης του κόστους άντλησης νερού, καμία πρόταση εξορθολογισμού της τιμολόγησης και ελέγχου των καταναλώσεων χωρίς χρέωση και έχοντας μάλιστα και μεγάλο πρόβλημα στην ποιότητα των υποδομών.

Σύσσωμη η συμπολίτευση καθώς και οι παρόντες πρόεδροι συμφώνησαν χωρίς να αρθρώσουν λέξη γύρω από το θέμα παρά την επίμονη προσπάθειά μας για ονομαστική ψηφοφορία.

Είναι κρίμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην ακούσουμε έστω μια δικαιολογία προς τους δημότες. Είναι ενδεικτικό της σπουδής , της προχειρότητας και της αναλγησίας ότι δεν έλαβαν υπόψη τους καν τη δυνατότητα να μην υπάρξουν αυξήσεις σε ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους ανάπηρους κλπ.

Έτσι, τι στιγμή που άλλοι δήμοι μειώνουν τα δημοτικά τέλη προκειμένου να βοηθήσουν τους δημότες να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες, η δημοτική αρχή Μυλοποτάμου έρχεται τελευταία στιγμή και προχωρά σε σημαντικές αυξήσεις, γιατί δεν φρόντισε μέχρι τώρα ούτε για οποιαδήποτε μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας, ούτε για τιμολόγηση των πραγματικών καταναλωτών, ούτε για την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού σχεδίου βιωσιμότητας του δήμου».