ΑΠΟΨΕΙΣ

«H σθεναρή στήριξη των κτηνοτρόφων πρέπει να αποτελέσει άμεσο μέλημα των τοπικών αρχών»

Με αφορμή την 08/02/21 ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FB) γνωστού και εντίμου Μυλοποταμίτη, ότι κτηνοτρόφος του Δήμου Μυλοποτάμου του οποίου το ονοματεπώνυμο δεν αναφέρει για λόγους σκοπιμότητας και αξιοπρέπειας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα θνησιμότητας των προβατοειδών (ψοφούν από ασιτία) που εκτρέφει καθ όσον έχει υπερχρεωθεί σε τροφές που αγόραζε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θρέψει τα ζώα του και την οικογένεια του αφού έχει περιέλθει σε  δεινή οικονομική κατάσταση.

Τούτο με παρακινεί να αναφέρω την γνώμη μου ως εξής:

Αυτό το δυσάρεστο γεγονός μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την οικογένεια του με άμεσες συνέπειες.

Ως δημότης, πολίτης αλλά και ως Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εκφράζω την λύπη μου για αυτό το θλιβερό γεγονός και δεσμεύομαι στο μέλλον από όποιο πολίτικο μετερίζι βρεθώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Πρωτογένη Τομέα (κτηνοτρόφους – αγρότες) ο οποίος τα τελευταία χρόνια περνάει μεγάλη κρίση καθ όσον για αρκετά χρόνια τα προϊόντα του πωλούνται σε πολύ χαμηλά εξευτελιστικές τιμές.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Πρωτογένης Τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας και για αυτό τον λόγο οφείλουν οι τοπικές αρχές (Δήμοι, Νομαρχίες και Περιφέρειες) και οι κυβερνώντες να δώσουν λύσεις προκειμένου οι άνθρωποι που απασχολούνται να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα (!), να σκύψουν στο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στον Πρωτογένη Τομέα και να το λύσουν κυρίως οι τοπικές αρχές (Δήμοι) εφόσον οι εκάστοτε κυβερνώντες κωφεύουν…

Η σθεναρή στήριξη των κτηνοτρόφων πρέπει να αποτελέσει άμεσο μέλημα της τοπικής αρχής  για να αποφύγουμε δυσάρεστες  μελλοντικές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την κοινωνία και την εθνική μας οικονομία γενικότερα με τραγικές συνέπειες για αυτήν.

Μια από τις λύσεις που είχα προτείνει (όπως και τόσες άλλες!) και αναφέρεται επίσης και  στο προεκλογικό πρόγραμμα μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Μυλοποτάμου το 2019 (το όποιο δεν μπόρεσα να υλοποιήσω καθόσον σκοτεινά, γνωστά και άγνωστα κέντρα εμπόδισαν τους Μυλοποταμίτες με διάφορα τεχνάσματα να αποχωρούν από το ψηφοδέλτιο μου, ενώ ήθελαν να συμμετάσχουν ενεργά και με όρεξη  με απώτερο σκοπό να μην συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμβούλων για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου μου εμποδίζοντας με κάθε τρόπο την κάθοδο μου στις Δημοτικές Εκλογές.) ήταν η ακόλουθη:

  • Προώθηση του μοντέλου επιδοτούμενων τροφών και ανάπτυξη εκσυγχρονιστικού μοντέλου αξιοποίησης όλων των παραγώγων προϊόντων της κτηνοτροφίας.

Η βίαιη αποκοπή μου από τα τοπικά Δημοτικά δρώμενα είχε σαν αποτέλεσμα την μη ανάπτυξη του Μυλοπόταμου, την στέρηση πολύτιμων αγαθών στου δημότες του με αποτέλεσμα να επακολουθήσουν αυτά τα θλιβερά για την εποχή μας φαινόμενα.

Λυπάμαι βαθύτατα για τις επιλογές των Μυλοποταμιτών, οι οποίες ευθύνονται για την θλιβερή τοπική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος μας καθόσον εκ των πραγμάτων αποδείχθηκαν κακές και οδυνηρές τις οποίες εγώ προσωπικά που αγαπώ αυτόν τον τόπο το απευχόμουν.

Οι επιλογές των Μυλοποταμιτών τα τελευταία 25 χρόνια αποδείχτηκαν εγκληματικά θανάσιμες και επικίνδυνες για αυτό τον τόπο ο οποίος είναι ευλογημένος και έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια και στοιχεία για την ανάπτυξη του.

Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης και δεν δοθούν σωστές και καθαρές λύσεις φοβάμαι ότι αυτά τα θλιβερά φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν αντί να εξαλειφθούν με σφοδρές αρνητικές και συνάμα δραματικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία στον μέλλον.

Εύχομαι στο μέλλον οι πολίτες και δημότες του Δήμου Μυλοπόταμου να κάνουν καλύτερες και πιο σωστές  επιλογές στην εκλογή των αντιπροσώπων τους για το καλό το δικό τους, των παιδιών και των εγγονιών τους.

Κάποια «παπαγαλάκια» μπορούν να πουν ότι φταίει ο κορονοιός.

Όχι φίλοι-ες μου δεν φταίει ο ιός, αλλά φταίνε εδώ και δεκαετίες οι κακές πολιτικές που εφαρμόζουν τα «πολιτικά τρωκτικά» που έχουν διαλύσει τον Πρωτογένη Τομέα και γενικότερα όλη την χώρα οικονομικά (με τα μνημόνια και την υπερχρέωση των νοικοκυριών) φέρνοντας σε απόγνωση, απελπισία και οικονομικό αδιέξοδο τους πολίτες ολοένα και περισσότερο χωρίς να μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που περνάει αυτή την οδυνηρή κατάσταση και παρακαλώ όποιος-α μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει να το κάνει, τώρα που τόσο το έχει ανάγκη, για να μπορέσει να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει.

“Επειδή πρόθεσή μου είναι να γράψω χρήσιμα πράγματα γι’ αυτούς που θα τα καταλάβουν, μου φάνηκε πιο ταιριαστό να φτάσω μέχρι την υπαρκτή αλήθεια του πράγματος, αντί για τη φαντασία του πράγματος’’ Μακιαβέλι, «Ηγεμόνας» (XV)”

Με εκτίμηση,

Κοκολογιάννης Ιωάννης
Ταξίαρχος ε.α.