ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

H Τ.Ε. Ρεθύμνου του Κ.Κ.Ε. για την παραίτηση της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Η παραίτηση της διευθύντριας της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, άλλων γιατρών του νοσοκομείου, ειδικευόμενων και ειδικευμένων αλλά και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Είναι η φυσική εξέλιξη της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης του υγειονομικού προσωπικού. Είναι απόρροια μια διαχρονικής απαξίωσης, υποστελέχωσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του ΓΝΡ. Είναι η έκφραση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι, την ίδια στιγμή που η παθολογική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει, που η λίστα αναμονής στα χειρουργεία είναι τεράστια ,που ο λαός βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να «βρεί την υγειά του», οι επιχειρηματίες της υγείας θησαυρίζουν και στην πόλη μας, προχωράνε σε νέες επενδύσεις.

Δεν χωράνε εδώ μεγάλα και θλιμμένα λόγια, δεν χωράνε λογικές «να χειροκροτήσουμε τους ήρωες υγειονομικούς» της ΝΔ, ούτε «θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ. Η διακυβέρνηση του ενός, έκοβε και του άλλου έραβε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι ένοχοι!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, για τα οποία δεν παλεύουν μόνοι τους, έχουν δίπλα τους το εργατικό-λαϊκό κίνημα, όπως έχει αποδειχθεί τα χρόνια της πανδημίας και στην πόλη μας.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΓΝΡ, με άμεση προκήρυξη όλων των απαραίτητων θέσεων μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να δοθούν οι άδειες και τα ρεπό, που φτάνουν μέχρι και τις 200 μέρες στο παλαιότερο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να λειτουργήσουν με επάρκεια όλα τα τμήματα.

Ο Ρεθυμιώτικος λαός, οι υγειονομικοί, το εργατικό, λαϊκό κίνημα και στην πόλη μας, χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του για Αποκλειστικά Δημόσιο Και Δωρεάν Σύστημα Υγείας, για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την υπόθεση.