ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Οι αρχικοί τίτλοι γνωστών μεγάλων επιτυχιών του Χόλιγουντ

Όπως τα βιβλία, έτσι και οι ταινίες κρίνονται και από τον τίτλο τους. Ιντριγκαδόρικοι και παιχνιδιάρικοι τίτλοι σε κάνουν να τρέξεις στο κινηματογράφο για να απολαύσεις ένα φιλμ.

Πολλές από τις ταινίες που «έσπασαν» ταμεία, ίσως να μην είχαν την ίδια απόδοση αν ο τίτλος τους δεν ήταν αυτός που όλοι ξέρουμε. Π.χ η ταινία Alien αρχικά ονομαζόταν Star Beast και ο Τιτανικός… Το Πλοίο των Ονείρων.

toy-story_0

Toy Story

Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τίτλος από αυτόν για μια ιστορία με παιχνίδια, ωστόσο, πάνω από 200 τίτλοι είχαν ληφθεί υπόψη για την ταινία κινουμένων σχεδίων του 1995, όπως το Moving Buddies, The Cowboy & the Spaceman (Ο Καουμπόι και ο Αστροναύτης), To Infinity, Beyond and even (Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα), αλλά και το Toyz in the Hood.

tomorrow-never-dies

Τζέιμς Μποντ: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει

Το όνομα αυτής της ταινίας προήλθε από τυπογραφικό λάθος. Αρχικά, είχε ονομαστεί ως «Το αύριο ποτέ δεν ψεύδεται». Ωστόσο, όταν τα αφεντικά της MGM εντόπισαν το σφάλμα στο φαξ, το αγάπησαν και το υιοθέτησαν.

pretty-woman

Pretty Woman

Το φιλμ του 1990, αρχικά, τιτλοφορούταν ως «3000», από τα χρήματα που λάμβανε η Τζούλια Ρόμπερτς ως Βίβιαν. Ο τίτλος άλλαξε διότι παρέπεμπε πιο πολύ σε επιστημονικής φαντασίας ταινία.

titanic_5

Τιτανικός

Οι υπεύθυνοι της ταινίας προτίμησαν κάτι απείρως καλύτερο από τις γλυκανάλατες προτάσεις «Το πλοίο των Ονείρων» και η «Γη του Πάγου».

snakes-on-a-plane

Snakes on a Plane

Ο Σάμιουελ Τζάκσον ήταν αυτός που άλλαξε τη γνώμη των υπευθύνων των στούντιο να ονομάσουν την ταινία «Pacific Flight 121». «Φοβόντουσαν πως ήταν υπερβολικό το ”Snakes on a Plane” και τότε τους είπα πως ”έτσι ακριβώς πρέπει να είναι. Οταν το κοινό θα τον ακούσει θα πει «εδώ είμαστε!”», θυμάται ο ηθοποιός.

saturday-night-fever

Saturday Night Fever

Η εμβληματική ταινία του John Badham είχε ονομαστεί The Tribal Rites of the New Saturday Night, από το άρθρο του περιοδικού που είχε βασιστεί.

back-to-the-future

Επιστροφή από το μέλλον

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έσωσε την ταινία προσποιούμενος πως η πρόταση του εκτελεστικού διευθυντή Σίντνει Σέινμπεργκ, «Ο αστροναύτης από τον Πλούτωνα», ήταν αστείο. Στον Σέινμπεργκ δεν άρεσε το «Επιστροφή από το μέλλον» και έγραψε στον διευθυντή Ρόμπερτ Ζεμέκις να υποβάλλει την εναλλακτική του ιδέα. Ο Ζεμέκις δεν ήξερε πως να αντιδράσει, με τον Σπίλμπεργκ να απαντά λέγοντας: «Αγαπητέ Σιντ σε ευχαριστώ για το πιο χιουμοριστικό σημείωμα. Γελάσαμε πάρα πολύ»