ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. Ρεθύμνου στα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου

Τη Πέμπτη 3/11/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου στα ΚΤΕΛ με τους αρμόδιους φορείς, κ. Γεώργιο Χατζηδάκη και κ. Ηλία Μοσχάκη με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με την συγκοινωνία της πόλης του Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, στις ώρες αιχμής έχει παρατηρηθεί η ανάγκη αύξησης των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών. Όπως ενημερωθήκαμε, η διοίκηση των ΚΤΕΛ έχει τακτική επαφή με τη πρυτανεία του πανεπιστημίου και προσαρμόζει τον προγραμματισμό δρομολογίων της, ανάλογα με τις ανάγκες των φοιτητών. Η προσθήκη έκτακτων δρομολογίων γίνεται σε καθημερινή βάση όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, όμως το κυκλοφοριακό σύστημα καθυστερεί τα δρομολόγια.

Εν συνεχεία, το πρώτο και βασικό όφελος που θα δουν οι φοιτητές, που χρησιμοποιούν τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας είναι η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου και πληρωμή, η παρακολούθηση των δρομολογίων, αλλά και παράλληλα η εγκατάσταση WiFi στα συγκεκριμένα λεωφορεία.

Στη ροή της συζήτησής μας, οι αρμόδιοι φορείς αναφέρθηκαν στην επιδοτούμενη αστική μετακίνηση που παρέχουν στους φοιτητές των σχολών Ρεθύμνου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι επιδοτούμενοι φοιτητές παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως τις κάρτες τους με την επίδειξη της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας στις αρχές κάθε μήνα από το γραφείο των ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, καταβάλλοντας μηνιαίως το αντίτιμο των 20 ευρώ. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει συμμετοχή από την φοιτητική κοινότητα για να συνεχίσει να υφίσταται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Υπεύθυνα πρώτη δύναμη, πάντα στο πλευρό των φοιτητών
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ