ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις για την 8η Έκθεση «Γη Μυλοποτάμου» στο Πέραμα

Από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Αυγούστου πραγματοποιείται στο Πέραμα η 8η Έκθεση «Γη Μυλοποτάμου».

Ο Πολιτιστικος Επιμορφωτικος Σύλλογος Περάματος, θέλοντας να αναδείξει την υπαρκτή, θετική εικόνα της περιοχής, αποφάσισε να συγκεντρώσει και να προβάλει σε ενα μέρος, πολλές από όλες τις παραγωγικές, επιχειρηματικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές συνιστώσες που απαρτιζουν την σύνθετη εικόνα του Μυλοποτάμου.

Χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη την γη του Μυλοποτάμου ή και προερχόμενοι από αυτήν, οι εκθέτες μας μετουσιώνουν απλά υλικά σε αγαθά που αξίζουν μια θέση στην ζωή μας. Παρουσιάζουμε μια σειρά από επιτυχημένους παράγωγους, που αντέχουν στον σκληρό στίβο του ανταγωνισμού, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η συμμετοχη των συλλογων του Μυλοποταμου εμπλουτιζει την εκθεση προωθωντας την ομορφιά του διαφορετικου σε καθε οικισμο του δημου μας και παραθέτοντας εναν μικρο απολογισμο ετησιων δράσεων, οχι για να αναδείξει νικητή, αλλά για να παρουσιασει την ποικιλομορφία που ομως εχει κοινα χαρακτηριστικα και κοινο τοπο.

Οι παραλληλες δρασεις που υλοποιούνται παρεχουν ενα ευρυ φασμα πληροφοριων για την γαστρονομια την παράδοση και τον πολιτισμο μας.

Η επισκεψη στη «Γη Μυλοποτάμου» ειναι μια εμπειρια για τους επισκεπτες μας, που μπορουν να περιδιαβουν στους διαδρόμους της σε ολο  το Μυλοποταμο και να γευτουν λιγη απο την αυθεντικότητα του.

Η δράση αυτή που τείνει να γίνει θεσμος και τουριστικο θέλγητρο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τους συνδιοργανωτες ,Περιφέρεια κρητης, Δημο Μυλοποταμου, Επιμελητήριο, καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς τους οποίους ευχαριστούμε απο καρδιας.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 4 Αυγούστου

18:30 Αγιασμός- τελετή έναρξης.
19:30: «Η Στραπατσάδα του καλοκαιριού», από τον μάγειρα ιδιοκτήτη καταστημάτων εστίασης Ορφανό Γιώργο.
20:30: «Κοτόπουλο με σταφύλι, παραδοσιακό γιαούρτι, γλιστρίδα και ελαιόλαδο» από τον βραβευμένο από τον παγκόσμιο οδηγό flos olei το 2017 σαν top olive chef of the world, Βασίλη Λεωνίδου.
21:30 Συναυλία με τη Μελίνα Κανά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Αυγούστου

19:30: «Το ΜΕΛΙ και τα προϊόντα της κυψέλης» από τον γεωπόνο κ. Χανιωτάκη Ιωάννη.
20:30: Τυροκόμηση απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών από τον τυροκόμο Εμμανουήλ Παρασυρη.
21:30: Συναυλία με το Στέλιο Ρόκκο

Κυριακή 6 Αυγούστου

19:30: «Μια αγκαλιά τραγούδια» από την παιδική χορωδία του Δήμου Μυλοποτάμου.
20:30 «Προσπάθησε να καταλάβεις το ρυθμό που κυβερνά τους ανθρώπους…» από την Ειρήνη Γαβριλακη, αρχαιολόγο – συγγραφέα
21:30: «2ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού», απο τον χορευτικό σύλλογο «Τ’ ΑΟΡΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αξού – Λιβάδας και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Περάματος. συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο Ρεθύμνης και Υπηρεσίες Πολιτισμού Προαθωνικος.