ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Έλενα Κουντουρά χόρεψε πεντοζάλη! – Η Υπουργός Τουρισμού στην Παγκρήτια Έκθεση [βίντεο]

Η “αγάπη” της Υπουργού Τουρισμού για την Κρήτη είναι γνωστή. Η Έλενα Κουντουρά θεωρεί την Κρήτη, “ναυαρχίδα” του ελληνικού τουρισμού (ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ελλάδας το 2016 με 3,9 εκατ. επισκέπτες) και για άλλη μια φορά φρόντισε στην 7η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, να τονίσει ότι η Κρήτη πρωταγωνιστεί στα συνεχή ρεκόρ του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Ενώ, δεν έκρυψε την αισιοδοξία της και για την φετινή χρονιά, όπου η Κρήτη αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 4,2 εκατ. επισκέπτες!

Η Έλενα Κουντουρά χόρεψε πεντοζάλ! - Η Υπουργός Τουρισμού στην Παγκρήτια Έκθεση

Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός αναφέρθηκε στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, στο σχεδιασμό για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη , και ειδικότερα στην υποστήριξη δράσεων για την διασύνδεσή του τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα. Η οργανωμένη προώθηση και προβολή των ελληνικών προορισμών και των τοπικών τους προϊόντων, επισήμανε η κα Κουντουρά, μπορεί να κινητοποιήσει νέα οικονομική δραστηριότητα, νέες πηγές εσόδων και απασχόλησης με οφέλη που διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες.

Η Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο ρόλο των εκθέσεων που δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες και στις Ελληνίδες να γνωρίσουν τις ομορφιές της πατρίδας τους, τα παραγόμενα προϊόντα και τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις του κάθε τόπου.

Οι διοργανωτές υποδέχθηκαν την κα Κουντουρά με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις Κρητικών Συλλόγων που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της έκθεσης, με την Υπουργό να μην διστάζει να χορέψει μαζί τους.