ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τον Κουφοντίνα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου επανέρχεται για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Ο λόγος είναι ότι έκλεισε πλέον 52 μέρες απεργίας πείνας και από αυτές οι 7 τελευταίες και δίψας. Η ζωή του κινδυνεύει αμετάκλητα ενώ διεκδικεί την εφαρμογή ενός άδικου νόμου που ψηφίστηκε φωτογραφικά εναντίον του, αιτούμενος τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μεταπείθεται ούτε από τις χιλιάδες και καθημερινά αυξανόμενες υπογραφές, ούτε από τις καθημερινές επίσης κινητοποιήσεις (τις οποίες διαλύει εν τω γεννάσθαι με καταδίωξη, άγριο ξύλο, χημικά και δεκάδες προαγωγές και συλλήψεις), ούτε από τις εκκλήσεις έγκυρων νομικών φορέων όπως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Διεθνής Αμνηστία, ο Συνήγορος του Πολίτη, που αποδοκίμασε την άρνησή της να δώσει αντίγραφα της διαδικασίας μεταγωγής, από χιλιάδες πλέον νομικούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς κ.ά.

Είναι η ίδια κυβέρνηση Μητσοτάκη που αποφασίζει και διατάσσει, βγαλμένη από άλλη εποχή, τρομοκρατώντας ολόκληρη την κοινωνία με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, με ποινικοποίηση απεργιών, συλλαμβάνοντας και ξυλοκοπώντας διαδηλωτές, την ώρα που κυβερνά με διαγγέλματα.

Ο θάνατος ενός κρατούμενου απεργού πείνας είναι ένα άνευ προηγουμένου στη χώρα μας πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών της. Έστω και την ύστατη ώρα:

Η κυβέρνηση να μην οδηγήσει στον θάνατο τον Κουφοντίνα!

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίει την ποινή που του επέβαλε η Ελληνική Δικαιοσύνη και όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε ένα Κράτος Δικαίου «η επιβληθείσα ποινή εξαντλεί τις αξιώσεις της Πολιτείας».

Ας μην είναι ο Δ. Κουφοντίνας ο πρώτος απεργός πείνας που χάνει τη ζωή του στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.