Το συγκρότημα «ένα & ένα» και ο Ψαραντώνης μετά την επιτυχία των συναυλιών τους το προηγούμενο καλοκαίρι συναντιούνται ξανά στο θέατρο «Μυθωδία» στις 17 Αυγούστου.

ena-ena posterΤο συγκρότημα «ένα & ένα» απαρτίζεται από μουσικούς που είναι χρόνια φίλοι και από το 2014 συνεργάτες. Η παρέα απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν και υπηρετούν εδώ και χρόνια τόσο στη Κρήτη όσο και εκτός του νησιού τη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική. Επιχειρούν ένα ταξίδι-πάντρεμα των μουσικών τους καταβολών συνδέοντας τη ρεμπέτικη και τη λαϊκή παράδοση με τα ακρογιαλιά και την ενδοχώρα της Κρήτης, που ανέκαθεν αποτελούσε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο σταυροδρόμι διαφορετικών ιδεών, μουσικής και τέχνης.

Οι «ένα & ένα» αναζητούν και μας παρουσιάζουν τις μουσικές συγγένειες ανάμεσα στα εκ πρώτης όψεως διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά ιδιώματα. Συνδυάζουν π.χ. κρητικά συρτά με ρεμπέτικα και αστικά τραγούδια, αλλά και παραδοσιακά απ´ όλη την Ελλάδα. Στο μουσικό αυτό ταξίδι συνοδοιπόρος είναι ο μοναδικός Ψαραντώνης με την ιδιαίτερη φωνή του και την θεϊκή λύρα του.

Μέλη συγκροτήματος:
Μαρία Κώτη: τραγούδι, κρουστά
Βασίλης Ξυλούρης: τραγούδι, λαουτο
Νικος Βλατάς: τραγούδι, λύρα
Βαγγέλης Συλιγάρδος: τραγούδι, μπουζούκι, λαουτο, κιθάρα
Μιχάλης Κώτης: τραγούδι, κιθάρα

Γενική είσοδος 10€.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit
My location
Get Directions