ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

«Βολές» κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, κατηγορώντας την ότι «την ώρα του μεγάλου πόνου απ’ την τραγωδία στα Τέμπη, επέλεξε να επιτεθεί με τον πιο ανήθικο τρόπο στους γιατρούς του Ακτινολογικού, στην Ένωση των Γιατρών ΕΣΥ και στην ΟΕΝΓΕ»:

Την ώρα που ο λαός μας πενθεί στους δρόμους και στις πλατείες τους νεκρούς του και εκφράζει την οργή του απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση, που βάζει το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ώρα, του μεγάλου πόνου, επιλέγει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ως πιο κατάλληλη, για να επιτεθεί με τον πιο ανήθικο τρόπο στους γιατρούς του Ακτινολογικού, στην Ένωση των Γιατρών ΕΣΥ και στην ΟΕΝΓΕ.

Η διαρρύθμιση των χώρων για την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου, η οποία έχει καθυστερήσει τραγικά εξαιτίας των επιλογών των διοικούντων, αποτελεί μια ακόμη προχειροδουλειά της τελευταίας στιγμής, χωρίς διαβούλευση ή μακρόπνοο σχεδιασμό.

Την ύστατη ώρα, μετά από τουλάχιστον τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων, αναγκάζονται να τρέξουν και με αξιοσημείωτη προχειρότητα και βιασύνη, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση των υπεύθυνων γιατρών, μειώνουν το ζωτικό χώρο του Ακτινολογικού τμήματος αψηφώντας τον αρχικό σχεδιασμό εγκατάστασης του μαγνητικού που είχε προταθεί από ειδικούς του Υπουργείου Υγείας.

Όταν η απάντηση στους σχεδιασμούς τους ήταν αρνητική, από την πλειοψηφία των γιατρών του τμήματος, τότε εισέβαλλαν στο εν λόγω γραφείο ως κοινοί διαρρήκτες, σε χώρο με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών, αρχεία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και της ΟΕΝΓΕ. Τι ήθελαν να κάνουν εκεί, εν τη απουσία μας, ενώ στον χώρο αυτό είχαν πρόσβαση όσο ήθελαν στο πρωινό ωράριο;

Ο στόχος ήταν να μας πετάξουν έξω από το τμήμα μας δημιουργώντας τετελεσμένα την ώρα που δεν είμασταν εκεί! Και κανένας τους δεν σκέφτηκε τις βαρύτατες ευθύνες που επισύρουν τέτοιου είδους πράξεις! Κανένας τους δε σκέφτηκε ότι θα συμπιέσουν σε μικρούς και ακατάλληλους χώρους πέντε ειδικευμένους γιατρούς και τρεις ειδικευόμενους, υποβαθμίζοντας το τμήμα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους ασθενείς!

Εκείνοι που είναι υπόλογοι για εγκλήματα κατά του λαού με την επίθεση σε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Εκείνοι που, αν και είχαν έγκαιρα προειδοποιηθεί, δεν έκαναν τίποτε και είναι υπόλογοι για την απώλεια των νέων μας στους ξεπουλημένους σιδηρόδρομους του τρόμου.

Εκείνοι που, αν και είχαν έγκαιρα προειδοποιηθεί, δεν έκαναν τίποτε απ’ όσα έπρεπε με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε χιλιάδες θύματα στην πανδημία.

Εκείνοι που αν και έχουν έγκαιρα προειδοποιηθεί εξακολουθούν να επιβάλουν σε ανειδίκευτους γιατρούς, να διακομίζουν διασωληνωμένους βαρέως πάσχοντες ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Εκείνοι που ξεπουλάνε το μοναδικό παιδοογκολογικό τμήμα στην Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων παιδιών.

Εκείνοι που θυσιάζουν τη λειτουργία κρίσιμων τμημάτων του νοσοκομείου στο βωμό της νοσηρής τους πολιτικής εμπάθειας.

Οι θλιβεροί αυτοί υπάλληλοι, που έχουν ταυτιστεί με την οριστική διάλυση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση τους, δεν έχουν διδαχτεί τίποτε από την ιστορία μας, που πετάει στ’ αζήτητα της ντροπής τέτοιες πρακτικές.

Τους καλούμε να συνέλθουν άμεσα, για το καλό του πολύπαθου Νοσοκομείου μας.

Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά ποιοι τον κράτησαν ζωντανό και ποιοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τον εξοντώσουν.

Η κοινωνία του Ρεθύμνου ύψωσε ένα τοίχο αλληλεγγύης γύρω από το Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους του.

Αν η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν συνέλθει άμεσα, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να φάει το κεφάλι της πάνω σ αυτό τον τοίχο.

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε το διαχρονικό έγκλημα στους σιδηροδρόμους, στην δημόσια υγεία, στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.