ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για την σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για την σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Αναλυτικά:

H περίφημη νέα σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ είναι τόσο παλιά, όσο και οι αποτυχημένες προτάσεις που επαναλαμβάνει.

Ο λαός της Κρήτης και οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση διάλυσης στις δομές δημόσιας υγείας. Το ένα νοσοκομειακό τμήμα μετά το άλλο και τα αποψιλωμένα Κ.Υ. οδηγούνται από την κυβέρνηση σε οριστική αποδόμηση. Χιλιάδες πολίτες παραμένουν αποκλεισμένοι απο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η μοναδική πρόταση που έχουν ουσιαστικά κυβέρνηση και ΥΠΕ είναι διαλύστε ότι δημόσιο έχει απομείνει κι εξοντώστε του υγειονομικούς.

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του ΕΣΥ βιώνουν προσβολή, απαξίωση, ειρωνεία κι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. Δεν έχει προηγούμενο η εργασιακή και προσωπική εξουθένωση των υγειονομικών με πρώτους στη λίστα της ντροπής τους νέους γιατρούς. Μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων καταγράφονται σ όλη τη χώρα και χιλιάδες συνάδελφοι μας οδηγούνται στην μετανάστευση.

Θα περίμενε κανείς περισσότερη σοβαρότητα από την ΥΠΕ μέσα στην εφιαλτική κατάσταση που ζούμε, έχουν αποδείξει όμως πώς πήραν διαζύγιο απο την υπευθυνότητα και επέλεξαν τον κυνισμό.

Λειτουργούν κλινική 30 κλινών με έναν η με κανένα μόνiμο γιατρό η με επισκέπτες και πανηγυρίζουν. Εξαναγκάζουν συναδέλφους να μετατρέπονται σε γυρολόγους, καταπατώντας βάναυσα κάθε ηθική, κάθε επιστημονική αρχή και θριαμβολογούν. Εξαναγκάζουν νέους γιατρούς αλλά και παλαιότερους να δουλεύουν συνεχόμενα 32 ώρες, μέσα σ επικίνδυνες συνθήκες , χωρίς ρεπό και άδεια και δεν ντρέπονται.

Επαίρονται για τους γιατρούς της μίας εφημερίας,για τα μπλοκάκια κάθε είδους,καλούν τους συνταξιούχους να δουλέψουν και διώχνουν τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό.

Μπροστά στον κυνισμό,την αναλγησία και την προσβολή της αξιοπρέπειας μας,το σύνολο των υγειονομικών μαζί με την κοινωνία συνεχίζουμε συλλογικά,ενωτικά κι αποφασιστικά τους αγώνες.

Για το δημόσιο σύστημα υγείας ποιότητας,χωρίς αποκλεισμούς, που είναι πιο επιτακτική ανάγκη κάθε μέρα που περνάει.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε αναγκαστική μετακίνηση τώρα!
  • Να σταματήσει άμεσα η τρομοκρατία και τα ”εντέλλεσθε”!
  • Να υπάρξει δραστική αύξηση των μισθών των υγειονομικών και να γίνουν κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα!