ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή της Θείας Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το πρωί της Πέμπτης, 25ης Μαΐου 2023, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Θείας του Κυρίου Αναλήψεως της Ενορίας Πανόρμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, Παν. Αρχιμανδρίτη Ευφραίμ, και Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Παν. Αρχιμανδρίτη Παρθένιο, και πολλούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής Εορτής καθώς και στη σημασία και σπουδαιότητα της διατήρησης της παράδοσης, της ιστορίας και της πίστης στη Μεγαλόνησο Κρήτη, όπως αυτή μαρτυρείται και διασώζεται και στην παραδοσιακή Ενορία του Πανόρμου, συγχαίροντας για όσα αυτές τις ημέρες, κατά την παραμονή του κοντά μας, ψηλαφεί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο κατά την Πανήγυρι της Ενορίας αυτήςκαι προσθέτοντας ότι η Ενορία του Πανόρμου καυχάται καθώς ένας εκ των Αγίων Δέκα Κρητών Μαρτύρων, ο Άγιος Αγαθόπους, έλκει την καταγωγή του από αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Μετά το πέρας της Εορτίου Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στο ξενοδοχείο της οικογενείας Τρούλη.