ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κατά την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η «Μητρόπολη των Εορτών», η Εορτή της Χριστού Γέννας, στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το απόγευμα της Κυριακής, 24ης Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, στον οποίο, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας, 25ης Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο της Εορτής και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου και Διοικητής του 548 Α/Μ Τάγματος Πεζικού, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνου και πλήθος πιστών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, ανέγνωσε τη Σεπτή Πατριαρχική Απόδειξη «επί τοις Χριστουγέννοις» του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος ευχήθηκε καταλλήλως, προτρέποντας τα παριστάμενα μικρά παιδιά να ψάλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, προς τα οποία διένειμε δώρα και ευλογίες.