ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοπόταμου

Με πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Το πρωί της Παρασκευής, 6ης Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης, περιστοιχούμενος υπό των εφημερίων του Ναού.

Σε αυτούς προσετέθησαν και όλοι οι ιερείς της πόλεως Ρεθύμνης, παρουσία των οποίων ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, όλων των τοπικών προκρίτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή μετέβησαν άπαντες στον Ενετικό Λιμένα της πόλεως, όπου έγινε η ακολουθία της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τους 25 κολυμβητές, οι οποίοι έπεσαν στο νερό για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο να είναι διαρκής η χαρά των Θεοφανείων και ο φωτισμός του Θεού στη ζωή καθενός ανθρώπου. Με αφορμή δε το γεγονός ότι τον Τίμιο Σταυρό ανέσυραν ταυτόχρονα περισσότεροι του ενός κολυμβητές, ο Επίσκοπός μας έδωσε το μήνυμα της ανάγκης όλοι μας να είμαστε συγκυρηναίοι, ο καθένας στον σταυρό του άλλου, προτρέποντας η χρονιά αυτή να είναι για τον τόπο μας χρονιά ενότητας και αγάπης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Λιμενάρχου, μετέβη στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης, όπου, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και φορέων, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη λεγόμενη «κολύμπα του δεσπότη», στην περιοχή του Κουμπέ, όπου ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα των χειμερινών κολυμβητών του Ρεθύμνου και τους ευχήθηκε τα δέοντα.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Συνάξεως του τιμίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Καλυβιανάκη, και άλλων κληρικών. Κατά τον Εσπερινό, ο Επίσκοπός μας χειροθέτησε Αναγνώστη ένα εκ των επί σειρά ετών διακονούντων το ιερό αναλόγιο της Μονής.