ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή των Θεοφανείων στην πόλη του Ρεθύμνου

Με την πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών Ρεθυμνίων εορτάσθηκε και εφέτος η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

theofaneia.imra.2016 (8)

Την Τετάρτη 6η Ιανουαρίου 2016, κυριώνυμο ημέρα των Φώτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης. Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, όπως ορίζει το Τυπικό της Εκκλησίας μας, ο Επίσκοπός μας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

theofaneia.imra.2016 (2)

theofaneia.imra.2016 (1)

Επίσης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε τιμητικό έπαινο της Μητροπόλεώς μας στη Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης για την εν γένει προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας και ιδιαίτερα για την πάντοτε ολοπρόθυμη συμμετοχή της στις τελετές της Τοπικής μας Εκκλησίας.

theofaneia.imra.2016 (6)

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, λιτανευτική πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών, τιμητικού αγήματος του 547 ΑΜ Τάγματος Πεζικού, της Δημοτικής Φιλαρμονικής και των Προσκόπων, κατευθύνθηκε προς το Ενετικό Λιμάνι της πόλεως Ρεθύμνης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

theofaneia.imra.2016 (10)

Πολλοί νέοι βούτηξαν και εφέτος στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Στον κ. Αντώνιο Μακρυμανωλάκη, ο οποίος Τον ανέσυρε πρώτος, ο Επίσκοπός μας απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο ευγενικά εφέτος προσέφερε η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων της πόλεως Ρεθύμνης.

theofaneia.imra.2016 (12)

Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.