ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου (14 και 15 Δεκεμβρίου 2022)

Κατά την εορτή του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας, τελέσθηκε με λαμπρότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη η Πανήγυρις του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου.

Το εσπέρας της Τετάρτης, 14ης Δεκεμβρίου 2022, κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Καραχάλιου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, και πλήθους Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Εκκλησίας Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ευτύχιος Πετράκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Χανίων.

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καραχάλιος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος προχείρισε σε Αναγνώστες τους κυρίους Γεώργιο Καλογεράκη, Αλεβύζο Βλαστό και Μιχαήλ Δημητρακάκη, ευχόμενος καλή και καρποφόρο διακονία στην Εκκλησία μας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τους καλούς Εφημερίους της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Γιαννούλη και Μιχαήλ Μυστράκη, ευχηθείς πάντοτε η Εκκλησία να αναδεικνύει καλούς και αξίους εργάτες του αμπελώνος του Χριστού για την διακονία του Σώματός Του.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ατσιποπούλου κ. Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου κ. Μιχαήλ Σπιθουράκης, μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς» με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες και άλλοι πρόκριτοι του λαού και του τόπου.

Το πρωί της Πέμπτης, 15ης Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ρωμανού Αναστασιάδη, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο και μετέφερε τις ευχές του αναχωρήσαντος προς Ζάκυνθο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Προδρόμου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Γεωργαλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνης κ. Ευάγγελος Αλεβυζάκης, ο συνταγματάρχης Εμμανουήλ Μυστράκης, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου