ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το απόγευμα του Σαββάτου, 25ης Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού Παφλαγόνος, πλησίον της κατοικίας του κ. Ιωσήφ Κολυβάκη, στην Ενορία των Αρμένων Ρεθύμνου, όπου χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής του Αγίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υπό τη διεύθυνση του μουσικολ. Πρωτοψάλτου κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, οι Διοικητές των 547 και 548 Α/Μ Ταγμάτων Πεζικού Ρεθύμνου, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Νομού Ρεθύμνης, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ρεθύμνης.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος επέδωσε εύφημο μνεία προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, καθώς και Ιερές Εικόνες στον Εξοχώτατο κ. Υφυπουργό, και δι’ αυτού στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και στα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παραρτήματος Ρεθύμνης, με τη σχετική φροντίδα του κτήτορος του Ιερού Ναού κ. Ιωσήφ Κολυβάκη, ο οποίος είχε προετοιμάσει τα πάντα με λεπτομέρεια και καλαισθησία.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε όλοι μας να αναπαυόμαστε στην αγκαλιά των Αγίων, όπως ο Άγιος Στυλιανός στην Ιερά του Εικόνα κρατεί το βρέφος, και να αισθανόμαστε την παρουσία των Αγίων στη ζωή μας διαρκώς, ενώ συνεχάρη τον κ. Ιωσήφ Κολυβάκη για την αγάπη του στην Εκκλησία και την πολυτίμητη προσφορά του στον τόπο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, προσφέρθηκε πανηγυρική τράπεζα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακής, 26ης Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης, κατά την οποία τελέσθηκαν και τα Ιερά Μνημόσυνα των μακαριστών Βασιλείου και Λάμπρου, προσφιλών προσώπων της τοπικής μας κοινωνίας.

Τους άρτους της ημέρας προσέφερε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ρεθύμνης, οι οποίοι συνεόρτασαν μαζί μας τον Άγιο Στυλιανό, προστάτη των βρεφών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με τιμή στις πολύτεκνες οικογένειες, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το δημογραφικό πρόβλημα στην Πατρίδα μας και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Πολυτέκνων ότι η Εκκλησία μας θα είναι πάντοτε κοντά τους και δίπλα τους με κάθε τρόπο για να επιστηρίζει τον αγώνα τους, επισημαίνοντας ότι μια υγιής οικογένεια αποτελεί το αντίδοτο στα ποικίλα δηλητήρια των καιρών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου