ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Πανηγυρικά εορτάσθηκε, κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2024, η Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ιδιαιτέρως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων πόλεως Ρεθύμνης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, το απόγευμα της Κυριακής, 24ης Μαρτίου 2024, προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ο Πανοσιολογιώτατος, με γλαφυρό λόγο, αναφέρθηκε στα θεολογικά νοήματα και μηνύματα του Ευαγγελισμού και μετέφερε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου, ο οποίος απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Δευτέρας, 25ης Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, επανακάμψας αργά το βράδυ της Κυριακής από την Κωνσταντινούπολη, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Νικηφόρου, και άλλων κληρικών.

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Πολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα, την υπακοή και την πίστη της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα θεολογικά μηνύματα της Εορτής του Ευαγγελισμού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κόμισε προς το πυκνό εκκλησίασμα την Ευχή και την Ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ευχόμενος προς όλους παναγιοσκέπαστα έτη και καλό το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε κατά την καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννου Κεφαλογιάννη, του Βουλευτού και πρώην Υπουργού κ. Ευαγγέλου Αποστολάκη, του Βουλευτού κ. Εμμανουήλ Χνάρη, της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Κρήτης, ελλογιμ. κ. Γεωργίου Κοντάκη, Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Προκρίτων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας του τόπου μας και πλήθους πιστών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο κ. Γεώργιος Φλουρής, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Άδελε, ο οποίος, με γλαφυρό λόγο, αναφέρθηκε στα διπλά μηνύματα και νοήματα της μεγάλης ημέρας του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και του ευαγγελισμού της Ελλάδος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτου της πόλεως Ρεθύμνης και, εν συνεχεία, η καθιερωμένη Παρέλαση.