ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως και της Μάχης της Κρήτης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το πρωί της Κυριακής, 26ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο του τελευταίου Αυτοκράτορος των Ρωμαίων (Βυζαντίου) Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάση Παλαιολόγου και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαΐου 1453).

Το εν λόγω Ιερό Μνημόσυνο τελέσθηκε με την πρωτοβουλία και φροντίδα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά, τονίζοντας την ανάγκη να διακρατούμε ζωντανές τις ιστορικές μνήμες, καθώς η Ιστορία πάντοτε μας διδάσκει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, όπου χοροστάτησε κατά την Δοξολογία για την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννου Κεφαλογιάννη, του Βουλευτού Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρη, της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού Κρήτης, Υποστρατήγου κ. Νικολάου Σπυριδάκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, του Ανώτατου Διοικητού Φρουράς Ρεθύμνου, Αντισυνταγματάρχη κ. Ιωάννου Καλυβιώτη, του Διοικητού του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, Αστυνομικού Διευθυντού κ. Σπυρίδωνος Γερμανάκη, της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ειρήνης Κουτσαλεδάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και άλλων τοπικών αρχών και φορέων.