ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την παράσταση ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε το κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ για να παρακολουθήσει την παράσταση ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ που συνδιοργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» του Δήμου Μινώα-Πεδιάδος.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την παράσταση ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

Της παράστασης προηγήθηκε ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Νίκου Πατεράκη που ανέδειξε την διαχρονική επικαιρότητα του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το πώς η πένα του βουτώντας στο μελάνι των ονείρων και των αγώνων λαού γέννησε έργα σαν το ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ Ρωσία ΕΕ και παγκόσμια και στο Αιγαίο και Μεσόγειο για την εκ νέου χάραξη των συνόρων χωρίς να υπολογίζουν προσφυγιά και θανάτους. Σ’ αυτό το χορό θανάτου συμμετέχουν ψυχή τε και σώματι οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας διεκδικώντας κάθε μια για τον εαυτό της καλύτερο μερίδιο στη μοιρασιά.

Υπογράμμισε, ότι ο ελληνικός λαός (όπως και κάθε λαός) πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, να μην παρασυρθεί με παχυλά λόγια για νέες δήθεν εθνικές εξορμήσεις που ενδεχομένως η αστική τάξη της Ελλάδας θα τον καλέσει αύριο να συμμετάσχει. Να οργανωθεί μέσα από τους μαζικούς του φορείς και να παλέψει ενάντια στην ίδια μήτρα που γεννά πολέμους, κρίση, φτώχεια, προσφυγιά!

Σημειώνεται πως έγινε ειδική αναφορά στο χαιρετισμό του ηθοποιού και αγωνιστή Κώστα Καζάκου που τελικά δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ενώ θα το ήθελε, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση του.

Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου