Χανιά: Η Ευαγγελία δεν έχει ακοή, αλλά «ακούει» δυνατά τον ήχο της ζωής! [βίντεο]

Όταν ο δάσκαλος αγαπάει τη δουλειά του και διδάσκει με επιμονή, υπομονή και απέραντη αγάπη, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και κάθε πρόβλημα διδασκαλίας και κάθε διάκριση, ξεπερνιέται.

Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, Δέσποινα Ιωσηφίδου και Bασιλική Σαρβάνη, του Δημοτικού Σχολείου Εμπρόσνερου στον Αποκόρωνα, μέσω της συγκινητικής ταινίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, cineΜαθήματα και GR. E. DOC για το σχολικό έτος 2018/2019, με την εποπτεία και την υποστήριξη της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας- αποθέωση της διαφορετικότητας, στο Δημοτικό του Εμπρόσνερου Αποκόρωνα η μικρή Ευαγγελία μιλάει στη νοηματική, αλλά παρόλα αυτά συμμετέχει κανονικά στο μάθημα μαζί με τους υπόλοιπους ακούοντες συμμαθητές της, σε ένα σχολείο με δύο κόσμους, αλλά χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό, πως στην προσπάθεια γέφυρωσης κάθε χάσματος επικοινωνίας στις σχέσεις της μικρής Ευαγγελίας και των υπόλοιπων μαθητών, η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού Τμήματος Ένταξης, Δέσποινα Ιωσηφίδου, υλοποιεί εδώ και περίπου ένα χρόνο με επιτυχία στο σχολείο ένα πρότζεκτ εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας!