ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η FM Records τιμά τον Γιώργο Σταυριανό

Η FM Records με μεγάλη χαρά ευχαριστεί τον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Σταυριανό για τη συνεργασία τους και θυμάται τις πιο σημαντικές δισκογραφικές του επιτυχίες που κυκλοφορούν από την FM Records.

Γιώργος Σταυριανός – Έρημη Πόλη

https://open.spotify.com/album/3mhMWtmV0Q6k17kXTeKDwl

Γιώργος Σταυριανός, Κώστας Μάντζιος – Στην Πολιορκία Πέφτει Πάντα Η Τροία – 10 Τραγούδια Του Γιώργου Σταυριανού

https://open.spotify.com/album/23RtolPSVC4RBASq3egaXr

Γιώργος Σταυριανός – Το Πιο Μεγάλο Ψέμα

https://open.spotify.com/album/2qBgeI2YJWiOA1PGR1WOEb

Γιώργος Σταυριανός, Βάλια Τσιργιώτη – Ματωμένο όνειρο (Secret Love)

https://open.spotify.com/album/1MHa1r1F5IKLPbxAlv1i3m

 Γιώργος Σταυριανός – Επιστροφή στο Ρέθυμνο (Roni Iron Remixes)

https://open.spotify.com/album/7hZXygQOuXrtEIiD6QwlKC

Γιώργος Σταυριανός – Οι Φόβοι Του Μεσημεριού

https://open.spotify.com/album/7lfF2FCP4HpaMgoIFSh8Km

Γιώργος Σταυριανός – Καθαρός Ουρανός

https://open.spotify.com/album/1GzeIwHGZhU4MekgEWsaU1

Γιώργος Σταυριανός – Secrets

https://open.spotify.com/album/6IYoJBvpDQCqis9J3xSzAe

Ο Γιώργος Σταυριανός γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι συνθέτης μουσικής και λογοτέχνης. Έχει διδακτορικό από τη Σχολή Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Νανσύ της Γαλλίας και πτυχίο στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών. Έχει διδάξει από την βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών (σήμερα έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και στο Τμήμα Καλών και  εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το καλοκαίρι του 1982 με την «Έρημη πόλη» με ερμηνεία από τη Μαρία Δημητριάδη, τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τον Κώστα Θωμαΐδη. Πιο γνωστά από το δίσκο αυτό έγιναν τα τραγούδια «Ήσουνα φεγγάρι» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και «Ο καημός της φυσαρμόνικας» σε στίχους και μουσική του ιδίου, Γιώργου Σταυριανού. Ακολούθησαν πάνω από 15 δίσκοι που κυκλοφόρησαν, στους οποίους συνεργάστηκαν κορυφαίοι στιχουργοί και τραγουδιστές. Επίσης, έχει γράψει ορχηστρικά έργα που έκαναν διεθνή επιτυχία. 

Η συγγραφή έρχεται να συμπληρώσει μια διαδρομή σε διαρκή αμφισβήτηση και αναζήτηση. Οι εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν μυθιστορήματα με την υπογραφή του, τις «Μητροπόλεις» (1996) και «Το τρυφερό παραμύθι του κόσμου» (1998), οι εκδόσεις Ηρόδοτος τις «Πόρτες μισάνοιχτες» (2003), την «Η αλήθεια της νύχτας» (2014),και τις μονογραφίες «Η δυναμική των πολιτισμών» (2007) και «Η νέα αφήγηση του κόσμου» (2012). Οι εκδόσεις Μετρονόμος τέλος τις «Απαγορευμένες περιοχές» (2018) με πρόλογο που υπογράφει ο Βασίλης Βασιλικός.

Τα original releases κυκλοφορούν από την FM Records.