Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει για 19η χρονιά στο Aquila Rithymna Beach, το πλέον αξιόπιστο και παγκόσμια αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας που ενώνει το περιβάλλον με τον τουρισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Γαλάζια Σημαία σημαίνει Νερά Άριστης Ποιότητας, Άρτια Οργάνωση, Κατάλληλες Υποδομές, Ασφάλεια. Η παραλία του Aquila Rithymna Beach πληροί όλα τα κριτήρια καθαριότητας και προστασίας του Παράκτιου και Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, όπως αυτά καθορίζονται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού, παρουσία της Διευθύνσεως, μελών του προσωπικού και της Οικολογικής ομάδας του ξενοδοχείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά πολλά παιδιά, επισκέπτες και φίλοι του ξενοδοχείου, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα δροσερό κοκτέιλ.

Η βράβευση της Γαλάζιας Σημαίας εναρμονίζεται με την Περιβαλλοντική Πολιτική και Φιλοσοφία του ξενοδοχείου Rithymna Beach Hotel και του Ομίλου Aquila και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που γνώμονα έχουν το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και προάγουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση. « Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας».