ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Η Google εξαγόρασε το Bump. Την εφαρμογή ανταλλαγής αρχείων

Για όσους δεν το γνωρίζατε, το Bump είναι μία πανέξυπνη εφαρμογή για Android και iOS που επιτρέπει τον διαμοιρασμό αρχείων από συσκευή σε συσκευή, χωρίς την διαμεσολάβηση κάποιου κοινωνικού δικτύου.

Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία με φίλους που έχουν κατεβάσει επίσης το application, ή με ένα υπολογιστή, κάνοντας απλά… bump, δηλαδή, «συγκρούοντας» τις συσκευές μεταξύ τους. Ή ακόμα και τα στοιχεία σας. Ε λοιπόν, το Bump ανήκει πια στη Google, εφόσον η εταιρεία που υλοποιεί την εφαρμογή, ανακοίνωσε ότι εξαγοράστηκε από τη Google.

phones bump

H εξαγορά αυτή έχει λογική. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Bump είναι απλή αλλά τρομερά χρήσιμη. Χρησιμοποιεί την διαθέσιμη σύνδεση σε Wi-Fi ή data της συσκευής, αλλά και τους αισθητήρες κίνησης που διαθέτουν οι συσκευές για να «αντιλαμβάνεται» το bump.

Δεν χρησιμοποιεί NFC όπως η αντίστοιχη υπηρεσία της Samsung για τα Galaxy, άρα μπορεί να χρησιμοποιείται και από κατόχους iPhone, ούτε χρησιμοποιεί Bluetooth. Η ευκολία στον διαμοιρασμό αρχείων είναι μία καλή ευκαιρία για τη Google να κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα στους χρήστες Android ενώ μία άλλη εφαρμογή του Bump, το Flock για iOS, επιτρέπει την κοινή χρήση φωτογραφιών ανάμεσα σε φίλους, σε κοινόχρηστα album, κάτι που το Android προσέφερε λίγο αργότερα.

So… Google goes Bump.