Η Κρήτη διαπρέπει στο Δίκτυο AREPO

Η Κρήτη είναι ο ιδανικός τόπος για να «κτίσει» ένα πρότυπο παραγωγικό το οποίο θα στηρίζεται στην ποιότητα και στην ταυτότητα των προϊόντων της και ταυτόχρονα θα «κτίζει» τις αναγκαίες διακλαδικές διασυνδέσεις με τον τουρισμό ώστε να απορροφήσει την υψηλότερη δυνατή προστιθέμενη αξία.

Αυτό τόνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι γεωγραφικές ενδείξεις ως πνευματική ιδιοκτησία της Ε.Ε. και η συμβολή τους στην ανάπτυξη των Περιφερειών» που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο συνέδριο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελληνικές Περιφέρειες, Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ερευνητικά Ιδρύματα και φορείς, επεσήμανε, ότι, η πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάδειξη-προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού στηρίζεται στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα.

Στο διεθνές συνέδριο που οργανώθηκε υπό τον συντονισμό της Προέδρου του δικτύου AREPO (Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα προϊόντα προέλευσης) Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, σημαντικές παρεμβάσεις-εισηγήσεις έκαναν η Simona Caselli περιφερειακή Υπουργός Γεωργίας της Περιφέρειας Emilia-Romagna, ο Πρόεδρος του Οργανισμού orlGin (δίκτυο διεθνών γεωγραφικών ενδείξεων) Claude Vermot-Desroches, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Γάλλων παραγωγών προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης, του ΓΕΩΤΕΕ/παράρτημα Κρήτης, του ΙΤΕ κ.α.