ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη μετρά πληγές – Σήμερα η κηδεία των δύο θυμάτων

Η Κρήτη μετρά πληγές. Το πέρασμα της κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου αποδείχθηκε φονικό, με το νησί να θρηνεί δύο ανθρώπους, τον 51χρονο φωτογράφο, Κώστα και την 49χρονη, Ευγενία. Και οι δύο γονείς παιδιών.

Τα δύο θύματα της κακοκαιρίας επέβαιναν στο ίδιο μοιραίο ΙΧ που εγκλωβίστηκε σε αντιπλημμυρικό έργο. Το άψυχο σώμα του 51χρονου Kώστα Βεργάκη εντοπίστηκε αμέσως, ενώ η σορός της Ευγενίας βρέθηκε ένα 24ωρο αργότερα από την ομάδα διάσωσης και τον σύζυγό της.

Σήμερα η κηδεία των δύο θυμάτων της κακοκαιρίας

Ο τραγικός επίλογος της φονικής κακοκαιρίας γράφεται σήμερα στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου και στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι.

Η κηδεία του 51χρονου θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεωνς του Κυρίου στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία για την 49χρονη θα ψαλεί στις 15.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους και να φτιάξουν ξανά τις περιουσίες τους που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο, Καρτερός, Γούρνες, Γούβες και Σητεία βρέθηκαν στο στόχαστρο της κακοκαιρίας και οι εικόνες που καταγράφησαν είναι «γροθιά στο στομάχι».

Αποκαλυπτικά βίντεο από τις καταστροφές

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από drone, που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε Σητεία και Αγία Πελαγία

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, περιουσίες καταστράφηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, ενώ πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο οδικό δίκτυο.