ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση διόρισε στην επιτροπή που θα κάνει την έρευνα για τις ευθύνες του ΟΣΕ, τον πρώην πρόεδρο & CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Η κυβέρνηση διόρισε στην επιτροπή που θα κάνει την έρευνα για τις διαχρονικές ευθύνες του ΟΣΕ, τον κο Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, καθηγητή Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα, πρώην πρόεδρο & CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πέντε χρόνια (2010-15).

Δηλαδή, ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού που ελέγχεται για παραλείψεις και εγκληματική αμέλεια, θα …ελέγξει τον εαυτό του και το έργο του και θα βγάλει πόρισμα!

Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του μετά την αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας από τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, ανακοίνωσε πως ζήτησε από τον μεταβατικό υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη «να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής που έχει ως πρόεδρο τον Επίτιμο Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά, ενώ τα μέλη της είναι ο Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και ο Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Βασίλειος Προφυλλίδης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σύστασης της Επιτροπής κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

– Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.

– Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος

– Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.