ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ανωγείων πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ανωγείων, την 4η Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αρμί. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντώνης Ρούλιος, υποψήφιος Δήμαρχος Ανωγείων με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ενώ χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Νίκος Μανουσάκης, περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και εκ νέου υποψήφιος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, καθώς και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Ρέθυμνο με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ευάγγελος Βρέντζος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο απερχόμενος επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανωγείων και στέλεχος του κόμματος Στελής Σταυρακάκης που χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε «καλό βόλι» στους συγχωριανούς του!

Στο χαιρετισμό του ο Νίκος Μανουσάκης τόνισε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαφέρει ριζικά από τους συνδυασμούς των εκλεκτών των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) Αρναουτάκη και Δανέλλη που μόνο μέλημά τους έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τουριστικού και εμπορικού κεφαλαίου, των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας. Αυτούς υπηρετούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν. Γι’ αυτό όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η υλοποίηση αναγκαίων για το λαό έργων όπως η αντιπλημμυρική – αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση ήταν ουσιαστικά έξω από τις προτεραιότητες και τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας, την ίδια στιγμή που σε χρόνο ρεκόρ έπαιρναν άδειες και χρηματοδοτήσεις τα διάφορα επενδυτικά και μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια! Γι’ αυτό έχει το θράσος ο Αρναουτάκης να δηλώνει ότι για το «έργο» του έχει πάρει τα συγχαρητήρια τεσσάρων πρωθυπουργών!

Ο Νίκος Μανουσάκης υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαϊκός κόσμος του νησιού να κάνουν άλλες επιλογές! Μακριά, από δημάρχους και περιφερειάρχη που υλοποιούν και εξειδικεύουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική. Ο εργαζόμενος λαός, οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι των Ανωγείων, του Ρεθύμνου και όλης της Ελλάδας, έχουν ανάγκη από εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που μάχονται για να μπουν οι ανάγκες του λαού του νησιού στο προσκήνιο!

Πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε πιο ψηλά το ΚΚΕ να κάνουμε πιο ισχυρή τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παντού. Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να βγει ακόμα πιο δυνατή στο Δήμο των Ανωγείων και στην Περιφέρεια της Κρήτης με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέκο Μαρινάκη!

Με τη σειρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Ρούλιος κάλεσε σε μαζική ψήφο στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής καθώς αποτελεί τη μοναδική απάντηση απέναντι στους υποψηφίους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που μόνη τους προτεραιότητα έχουν τα κέρδη των λίγων, που αδιαφόρησαν, πρακτικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα ζωτικά προβλήματα των κτηνοτρόφων και των φτωχών αγροτών της Κρήτης. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού στόχος τους είναι η συρρίκνωση των αγροτο-κτηνοτρόφων κατά τα πρότυπα της νέας ΚΑΠ, παρά τα λόγια συμπάθειας που τους μοιράζουν, συνήθως πριν από κάθε εκλογές.

Ο Αντώνης Ρούλιος τόνισε ότι τα Ανώγεια μπορούν να κάνουν την έκπληξη με μία ακόμα πιο μαζική υπερψήφιση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια της Κρήτης. Για να δοθεί μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα άλλα αστικά κόμματα αλλά και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα των οποίων αποτελούν υπηρέτες. Για να ενισχυθεί το ελπιδοφόρο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που εκφράστηκε και με τη στήριξη του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρόσθεσε επίσης ότι οι Ανωγειανοί χρειάζεται να μιμηθούν το παράδειγμα της αγωνιστικής δημοτικής αρχής της Πάτρας που στέκεται πάντα στο πλευρό των αδύναμων και με το λαό μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Τέτοια παραδείγματα χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν αφού μόνοι οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχουν ως γνώμονα την ευημερία των εργαζομένων και παλεύουν για την υλοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών τους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε, εξάλλου, και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ανωγείων τα προηγούμενα χρόνια στηρίζονται τους αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων, τις κινητοποιήσεις ενάντια στους δασικούς χάρτες κ.α.

Ο Αντώνης Ρούλιος υπογράμμισε ότι η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να ενταθούν οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων, για να μπουν εμπόδια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Για να σταματήσει τώρα η λογική του «πάμε και όπου βγει», και «να πάμε αλλιώς» για να φοβηθούν όσοι θέλουν το λαό στο περιθώριο να αποδέχεται μοιρολατρικά την κατάστασή του. Οι Ανωγειανοί μπορούν, επομένως, να κάνουν ένα μεγάλο βήμα ισχυροποιώντας αποφασιστικά τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που θα αποτελέσει τη δύναμη 100% εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και τα επόμενα τέσσερα χρόνια!