ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Latinitas Nostra στο 27o Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

latinitas nostraΟι Latinitas Nostra στο πλαίσιο του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, παρουσιάζουν την παράσταση “Αφού σε λίγο θα πλαγιάζω μες στο χώμα, από τους αμανέδες στα Αναγνώσματα του σκότους”. 

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα.

Έναρξη 21:00.

Τα λέω με συντομία. Νομίζω ξεκινήσαμε όλοι με ένα «άχ», μην πιστεύοντας πως μπορεί ή χρειάζεται να ακολουθήσει κάτι μετά από αυτό. Ακολούθησε τελικά ένα φωνήεν, που σαν να πνιγόταν ανάμεσα σε δύο άλλα, ακαθόριστα κάπου στην ρινική κοιλότητα. Εκεί, αναζητώντας τον ήχο μας, προέκυψε το πιο λίγο που έμελλε να είναι ένας λυγμός. Και μετά το ελάχιστο. Μία συσπαση του διαφράγματος. Έχοντας φτάσει το σώμα στο σημείο επιτελεστικότητας του, άρχισε αμέσως η αναδίπλωση. Μερικοί το ονόμασαν επιστροφή. Τα χείλη άφησαν το στόμα να σχηματίσει μία συλλαβή. Αυτή έμεινε μετέωρη για λίγο και μετα, κυλώντας, σχημάτισε έναν ισοκράτη. Δεν έχει σημασία πως, το ίσον κλειδωνίστηκε σε μέλισμα όπως ο άνεμος σε θρόισμα. Το «άχ» έγινε «άλεφ». Έγινε εκκλησίασμα αλλά σήμαινε ακόμη την απώλεια και τον πόνο. Η ίδια αγρύπνια – η ίδια χαρμολύπη.

Ένα χρόνο μετά την παράσταση “Ένας Άγγλος Ταξιδευτής στο Λεβάντε”, οι Latinitas Nostra συνεχίζουν την περιπλάνησή τους. Από την Chapelle Royale του Λουδοβίκου ΙΔ σε έναν τεκέ στον Πειραιά και κατόπιν πάλι προς δυσμάς, από τους αμανέδες έως τα Αναγνώσματα του Σκότους – μια μουσική αφήγηση που πραγματεύεται τα Θεία και τα ανθρώπινα Πάθη.

Διεύθυνση: Μάρκελος Χρυσικόπουλος.

Είσοδος: 5€.

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη

Ελλάς