Οι Μένιες στα Χανιά με την κάμερα της Chania SkyArt

Οι Μένιες ή Δίκτυννα βρίσκεται 45 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων, στη βορειοανατολική άκρη του Ακρωτηρίου του Ροδωπού και στην έξοδο του φαραγγιού Φούντας. Είναι μια υπέροχη απομονωμένη παραλία με βότσαλο και βαθειά καθαρά καταγάλανα νερά.

Δεν επηρεάζεται από τους συνήθεις άνεμους της περιοχής και αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση, πολύ μακριά από τα αστικά κέντρα. Σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων δεν υπάρχει απολύτως καμιά υποδομή, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι λίγο κουραστική, καθώς πρέπει να οδηγήσετε μέσα σε ένα κακό χωματόδρομο μήκους 23 χλμ (45’) από το χωριό Ροδωπός. Ωστόσο, ο δρόμος φτάνει αρκετά κοντά στην παραλία, αλλά δε συνιστάται για χαμηλά αυτοκίνητα. Επίσης, εκτελούνται εκδρομές με καϊκάκια από το λιμάνι του Πλατανιά για τις Μένιες. Επιπλέον, στις απόκρημνες ακτές ανάμεσα στις Μένιες και στα Αφράτα σχηματίζονται πολλές παραλίες που είναι προσβάσιμες κυρίως με βάρκα.

Επίσης, περίπου 1 χλμ νοτιοδυτικά της παραλίας, βρίσκεται το πολύ παλιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Κτίστηκε τον 9ο αιώνα αλλά εγκαταλείφθηκε μετά από τις συνεχείς επιδρομές των πειρατών. Ένας οχυρωματικός πύργος του 16ου αιώνα στον περίβολο της μονής, προειδοποιούσε για την άφιξη εχθρικών, ή πειρατικών πλοίων

Δείτε περισσότερα στο www.cretanbeaches.com!