ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας της Μ.Ε.Α. και του ΧΥΤΥ Αμαρίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του ΧΥΤΥ Αμαρίου, ένα έργο που αντιμετωπίζει οριστικά με όρους κυκλικής  οικονομίας και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο , το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Ρεθύμνου.

Το εμβληματικό αυτό έργο για τον τόπο  μας, χρηματοδοτήθηκε το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με 37 εκ. ευρώ, εντάσσοντας το στο ΕΣΠΑ και ακυρώνοντας  το σενάριο  της κατασκευής του  μέσω ΣΔΙΤ, όπως προωθούσαν  οι  προηγούμενες κυβερνήσεις. Η δρομολόγηση αυτής της σημαντικής αναπτυξιακής παρέμβασης πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον πρώην  Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, στον πρώην  Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη  Φάμελλο, στην πρώην Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ Ε. Φωτονιάτα, αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης, στον ΕΣΔΑΚ και στους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Η ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Αμαρίου εντάχθηκε στον συνολικότερο εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων που προώθησε με συνέπεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σχεδιασμός αυτός  στηρίζεται στις αρχές της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων , της διαλογής στην πηγή,  της επαναχρησιμοποίησης υλικών και της ανακύκλωσης, αποτελώντας  οργανικό στοιχείο  μιας  πολιτικής που έρχεται να προστατεύσει και να αναβαθμίσει το περιβαλλοντικό κεφάλαιο της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε εν μέσω μνημονιακών περιορισμών να προωθήσει εμβληματικά έργα για το νομό Ρεθύμνου που λίμναζαν για χρόνια και σήμερα ζητά την στήριξη των πολιτών του Ρεθύμνου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για να εκπροσωπήσει αξιόπιστα στη Βουλή την  τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της .