ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η ΝΙΚΗ Ρεθύμνου για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Οι αγώνες των φοιτητών του 1973 και σύσσωμου του ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία και τα αγαθά της, δυστυχώς δεν έχουν δικαιωθεί ακόμη. Αντίθετα, με πρόσχημα το ενδιαφέρον για τη δημοκρατία, πρόσωπα και ομάδες ξεγέλασαν και εκμεταλλεύτηκαν τον ελληνικό λαό επί χρόνια.

«Δημοκρατία», λέξη και έννοια που γεννήθηκε στην πατρίδα μας δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν, σημαίνει εξουσία του λαού («δήμος» = λαός). Πόση λοιπόν εξουσία έχει ο λαός στα φλέγοντα ζητήματα που τον αφορούν και πόσο τον υπολογίζουν εκείνοι που υποτίθεται ότι κυβερνούν εξ ονόματός του, όλοι γνωρίζουμε. Αντί για δημοκρατία, μάλλον επικρατεί η χρεοκρατία, η κομματοκρατία και η αναξιοκρατία, σ’ έναν κόσμο (όχι μόνο στη χώρα μας) όπου οι λίγοι και ισχυροί εκμηδενίζουν και εκμεταλλεύονται τους πολλούς και αδύναμους.

Εμείς στη ΝΙΚΗ είμαστε ακόμα «ρομαντικοί», πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια αληθινή δημοκρατία. Ας το πιστέψει και ο ελληνικός λαός και ας συμπεριφερθεί ανάλογα. Όταν η δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο όπου γεννήθηκε – σαν χελιδόνι που φέρνει την άνοιξη μετά από έναν μακρύ και ιδιαίτερα βαρύ πολιτικό και κοινωνικό χειμώνα – τότε θα έχουν δικαιωθεί τα αιτήματα των ελεύθερων πολιορκημένων φοιτητών, και τότε θα γιορτάσουμε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ