ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η ΝΙΚΗ Ρεθύμνου για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου (8 Νοεμβρίου 1866)

Ένας λαός, που οι πρόγονοί του ολοκαυτώθηκαν για την Ελευθερία, δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση, όπως αυτή που βιώνει ο ελληνικός λαός. Δεν αξίζει να τον έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση και να του παίρνουν το σπίτι του ντόπια και ξένα αρπακτικά. Δεν αξίζει να διαλύονται τα νοσοκομεία του, να ξενιτεύονται τα παιδιά του για να εργαστούν, να περιμένει επιδόματα φτώχειας για να πληρώσει ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης. Να του έχει αφαιρεθεί η ιστορική μνήμη και τα παιδιά του να μεγαλώνουν χωρίς ρίζες και πίστη.

Δεν αξίζει τη ληστρική υπερφορολόγηση που του έχει επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας του. Και επιπλέον, η γη του να καίγεται ή να καταποντίζεται, και να απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του (της ποτισμένης με το αίμα των προγόνων του) από ανέντιμους βόρειους και ανατολικούς γείτονες, καθώς και από ύπουλους καλοντυμένους εχθρούς, που έρχονται (όπως έρχονταν πάντα) να καρπωθούν ό,τι έχει και δεν έχει αυτός ο τόπος, μεταμφιεσμένοι σε «φίλους».

Πόσα ολοκαυτώματα χρειάζονται για να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη Ελευθερία; Γιατί Ελευθερία δεν βλέπουμε.

Αλλά ας αρχίσουμε πυρπολώντας και ανατινάζοντας τις κακές μας συνήθειες – την πονηριά, την ιδιοτέλεια, τον εγωισμό, την απληστία – για να δούμε επιτέλους τον συνάνθρωπό μας ως αδελφό… Και ας συνεχίσουμε βρίσκοντας τη δύναμη ν’ αντισταθούμε σ’ εκείνους που μονίμως μας εξαπατούν και διαχειρίζονται την πολιτική εξουσία μόνο προς όφελος της  «κλίκας» τους και των ισχυρών και ποτέ προς όφελος του λαού. Γι’ αυτό, όχι μόνο σταθερά μένουν ατιμώρητοι, αλλά και συνεχίζουν το έργο της διάλυσης της χώρας μας.

Όταν αυτή η αντίσταση βρει το δρόμο της, τότε θα μπορέσουμε αληθινά να γιορτάσουμε ξέροντας πως οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας επιτέλους έπιασαν τόπο. Ο Θεός να δώσει.

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ
Τοπική Κοινότητα Ρεθύμνου