ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η ομάδα TEDxUniversityOfCrete διοργανώνει το ετήσιο event µε θέμα MOENIA

Η οµάδα TEDxUniversityOfCrete το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο “Νίκος Πετρίδης” στο Τµήµα Μαθηµατικών & Εφαρµοσµένων Μαθηματικών της Πανεπιστηµιούπολης Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο event µε θέµα “MOENIA”.

Το TED είναι µια παγκόσµια µη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία, µέσα από ομιλίες διάρκειας 18 λεπτών που φιλοξενούνται στα TED συνέδρια, προβάλλει τις “ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν”. Το “x” στο TEDx υποδηλώνει την αυτοοργανωµένη φύση των εκδηλώσεων που περιλαµβάνουν σύντοµες οµιλίες, performances και workshops καλύπτοντας ένα ευρύ φάσµα θεμάτων, από τεχνολογία, ψυχολογία μέχρι επιστήμη και τέχνη.

Η ομάδα, αποτελείται από παθιασμένους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κρήτης και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, και µε την ουσιαστική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομίλου Εταιριών Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε., επιστρέφει µε θέµα:

MOENIA : noun latin /ˈmoe̯ .ni.a/ τείχη, οχυρώσεις πόλης / επάλξεις / κάστρο, φρούριο

ΜΟΕΝΙΑ είναι τα εµπόδια και οι δυσκολίες µε τις οποίες ερχόµαστε αντιµέτωποι σε προσωπικούς και κοινωνικούς τοµείς. Αυτά, που µας κρατάνε σε απόσταση από τα όνειρα και τους στόχους µας, αλλά παράλληλα, µας κάνουν να αναπτύσσουµε την ευρηµατικότητα και την ευελιξία µας.

Παρόντα και επίκαιρα, είναι τα «τείχη» απέναντι στη γνώση, επιστηµονική και µη. Περιπτώσεις όπου τα νέα δεδοµένα αποκρύπτονται ή αλλοιώνονται σκόπιµα, εξαιτίας του ανταγωνισµού και του κέρδους. Σήµερα που η πληροφορία είναι παντού γύρω µας, υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να µάθουµε να διαχωρίζουµε την πραγµατική γνώση από την παραπληροφόρηση.

Στο φετινό event, οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και performances που έχουν σκοπό να προβληματίσουν και να εµπνεύσουν, µέσα από ιδέες και ερωτήσεις. Παράλληλα, να συµµετάσχουν σε workshops όπου θα υπάρχει η ευκαιρία να αποκτηθούν νέες γνώσεις µε έναν πρακτικό και διαδραστικό τρόπο.

Προσκαλούνται σε αυτό το event όλοι όσοι θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι µέσα από ιδέες, ερωτήσεις, προβληµατισµούς και φαντασία!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από το www.ticketplus.gr (link θα βρείτε στα social media της οµάδας @tedxuniversityofcrete)

Instagram: @tedxuniversityofcrete
Facebook: TEDxUniversityofCrete
Email: tedxuoc.info@gmail.com

Πληροφορίες: Σουλτάνα Καραγιάννη 6993973156