ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για το κλείσιμο πολυκαταστήματος στα Χανιά

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ειδικότερα, ποτέ δεν αρνήθηκαν σε καμία μεγάλη Ελληνική ή Πολυεθνική Εταιρεία να εισέλθει στην Χανιώτικη αγορά.

Οι ενστάσεις μας οι οποίες έχουν κατατεθεί σε κάθε αρμόδια υπηρεσία αφορούν τις γκρίζες εγκρίσεις αδειοδοτήσεων «κινέζων» επιχειρηματιών οι οποίοι φέρουν Ευρωπαϊκά διαβατήρια…

Οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να έλθουν και να εγκατασταθούν στη πόλη μας, τηρώντας όμως, όλους τους κανόνες της νομιμότητας όπως όλες οι επιχειρήσεις.

Ειδικά αυτές που καταλαμβάνουν πολλά στρέμματα και υπόκεινται σε περιβαλλοντικές μελέτες, εμπορικής χωροταξίας – βιοτεχνικές άδειες και κυκλοφοριακής σύνδεσης θα πρέπει να είναι σύννομες και να σέβονται την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η ολιγοπώληση της αγοράς επιφέρει τεράστια ζημιά σ’ όλη την Ελληνική διαδικασία παραγωγής στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στην «εξαγωγή» πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας μας να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να παραμείνουν στον τόπο μας, και στις επιχειρήσεις του.

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης