ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Παγκόσμια ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται φέτος στην Κρήτη!

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, 23 οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Κρήτης, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και επισκεφθείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία της Κρήτης. Όλο το πρόγραμμα με τα οινοποιεία που συμμετέχουν, το ωράριο και τις εκδηλώσεις θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Wines of Crete www.winesofcrete.gr

Εκεί μπορείτε να βρείτε και τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση “Bring Your Own Wine”. Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς (απαραίτητη είναι η κατανάλωση φαγητού). Η εν λόγω δράση θα ισχύσει μόνο για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Είσοδος στα οινοποιεία ΔΩΡΕΑΝ – Πριν την επίσκεψή σας επικοινωνήστε με το οινοποιείο.

Τα οινοποιεία της Κρήτης που συμμετέχουν θα τα βρείτε παρακάτω:

Νομός Ηρακλείου: Οινοποιείο Αμαργιωτάκη, Οινοποιείο Αλεξάκη, Οινοποιείο Νίκου Γαβαλά, Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη, Οινοποιείο Διγενάκη, Οινοποιείο DAF Wines by Δουλουφάκη Φερενίκη, Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου, Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη, ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική, Οινοποιείο Λυραράκη, ΜΙΝΩΣ – Οινοποιείο Μηλιαράκη,  Κτήμα Μενεξέ, Οινοποιείο Μεταξάρη, Οινοποιείο Μπουτάρη – Scalarea Estate, Οινοποιείο Παρασκευά, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Τιτάκη, Οινοποιείο Χαραλαμπάκη.

Νομός Χανίων: Οινοποιείο Αγίας Τριάδας, Οινοποιείο Ντουράκη

Νομός Ρεθύμνου: Οινοποιείο Κουρκουλού,  Οινοποιείο Ζουμπεράκη

Νομός Λασιθίου: Κτήμα Τοπλού