ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ.

διαμαρτυρία ένστολων στη ΔΕΘ

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας έδωσε το παρών και στην Πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωμάτων ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 στα πλαίσια έναρξης της Δ.Ε.Θ.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας:

“Εμείς οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας μας, στην ενέργεια και στην αποστρατεία Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, αλλά και οι υπηρετούντες και υπηρετήσαντες στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2014, στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την έντονη αγανάκτησή μας για την συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική που οδηγεί αδιακρίτως στην απαξίωση και στην αποδυνάμωση όλων των Σωμάτων και Υπηρεσιών.

Η Κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της Τρόικας, συνεχίζει την πολιτική των περικοπών και της σύνθλιψης του επιπέδου ζωής όλων των υπηρετούντων και υπηρετησάντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά μας, προκαλώντας τα δημοκρατικά μας φρονήματα και «ενοχοποιώντας» μας ταυτόχρονα στα μάτια των συμπολιτών μας όταν και όπου αδυνατούμε να καλύψουμε τις προσδοκίες τους.

Το καζάνι της οργής, όμως, ξεχείλισε πια. Με τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους πλήττεται συνολικά η ελληνική κοινωνία με τα σοβαρότατα προβλήματα στη δημόσια παιδεία, την υγεία και την ασφάλεια. Γκρεμίζεται το κοινωνικό κράτος. Διαλύονται οι δημόσιες υπηρεσίες. Καταβαραθρώνεται η οικονομία και φτωχοποιείται ο λαός μας. Το φάσμα της ανεργίας χτυπά αλύπητα και τις δικές μας οικογένειες, καταδεικνύοντας το αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόζεται δήθεν για τη σωτηρία της χώρας.

Σήμερα, λοιπόν, εμείς εδώ, από αυτή τη μεγαλειώδη, ενωτική συγκέντρωση – σταθμό στα χρονικά του ένστολου συνδικαλιστικού μας κινήματος, στέλνουμε ένα και μόνο μήνυμα:

Φτάνει πια, μη μας σώζετε άλλο!

Και επειδή είναι πρόσφατες οι διαπραγματεύσεις των Παρισίων με την Τρόικα, τονίζουμε ότι για μας, μια ουσιαστική διαπραγμάτευση προϋποθέτει, κατ’ αρχήν, διάλογο με τους ενδιαφερομένους και όχι «προτάσεις» και αποφάσεις για μας, χωρίς εμάς.

Με τη σημερινή μας πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτούμε από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, να αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για όλο το προσωπικό, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μη ύπαρξη χειροπιαστών μέτρων υπέρ της λειτουργίας των Οργανισμών μας και της θωράκισης των εργαζομένων σε αυτούς, κλονίζει την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς και υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία τόσο των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, τροφοδοτώντας ταυτόχρονα την ανασφάλεια της κοινωνίας και της ίδιας της πατρίδας μας.

Για τους λόγους αυτούς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση:

-Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων
-Άρση των μισθολογικών αδικιών
-Πλήρη συμμόρφωση και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε.
-Διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των «αποθεματικών»
-Αξιοπρεπείς συντάξεις

Επίσης,

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Πολιτικά Κόμματα και τους κ.κ. Βουλευτές, να ασκήσουν τον προσήκοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τα αρμόδια υπουργεία, καλώντας αυτά να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους.

Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούμε όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν μάλιστα καθημερινά δίνουμε μάχες, θυσιάζοντας και τη ζωή μας στο βωμό του καθήκοντος.

Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας.

Μην υπονομεύετε την ασφάλεια των συμπολιτών και της πατρίδας μας!

Το μήνυμα εστάλη._

Ας κοιτάξουν να το λάβουν έγκαιρα!

Θεσσαλονίκη 05-09-2014″

Ενημερωθείτε σχετικά στο παρακάτω link: www.penaa.gr