ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η πανήγυρις των Αγίων Πέντε Κανονικών Παρθένων στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Το πρωί του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 22ας Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πέντε Κανονικών Παρθένων της Ενορίας Αργυρουπόλεως Ρεθύμνου, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της Εορτής των Αγίων.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, πλαισιούμενος υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιγραμματέα κ. Νήφωνα και τον παρεκάλεσε να απευθύνει λόγον επιστηριγμού προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την συμμετοχή στην Εορτή για πρώτη φορά υπό την ιδιότητα του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αναφέρθηκε με λόγο γλαφυρό στις Άγιες Πέντε Κανονικές Παρθένες και στο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, επαινώντας την ευσέβεια των ανθρώπων και το ζήλο τους για τη ζωή της Εκκλησίας.

Λόγο ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Πρόδρομο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιγραμματέα κ. Νήφωνα εξέφρασε ο Εφημέριος της Ενορίας Αργυρουπόλεως, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Λελεδάκης, ο οποίος επιμελήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, την Εορτή, στην οποία, κατά το έθος, ευλογήθηκαν τα ποίμνια και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής με τον Αγιασμό που τελέσθηκε.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής Ασφαλείας Ρεθύμνου κ. Χρήστος Παπαδάκης, ο Διοικητής των ΤΑΕ Ρεθύμνου κ. Μανούσος Γιανναδάκης, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και των Επιμελητηρίων Κρήτης κ. Γεώργιος Γιακουμάκης και πλήθος πιστών παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.