ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Η Παραμυθένια Κοινότητα»: Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών από το Κέντρο Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου, στην προσπάθεια του να παρέχει υποστήριξη σε μικρά και …. μεγάλα παιδιά που παραμένουν στο σπίτι , εξαιτίας του Covid 19, ανακοινώνει μια νέα δράση, την διαδραστική αφήγηση παραμυθιών.

Στόχος μας είναι μέσα από τα παραμύθια να μιλήσουμε με έναν πιο έμμεσο τρόπο για καταστάσεις και πράγματα που μας προβληματίζουν και που πολλές φορές μας αναστατώνουν, μας αγχώνουν ή και μας φοβίζουν. Το παραμύθι άλλωστε αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μέσο που πραγματεύεται και μιλά για τα πιο σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν, για πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που ο καθένας μας αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή του.

Μέσα από τη αφήγηση παραμυθιών, ελπίζουμε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, αλλά και σε μας, να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και να τα εκφράσουμε με ένα τρόπο διαφορετικό, που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε, εστιάζοντας στις δυνάμεις μας. Το παραμύθι ας είναι η αφορμή να συνδεθούμε μαζί σας με όποιον τρόπο θέλετε εσείς: με ζωγραφική, φωτογραφίες, κατασκευές, μια σκέψη σας… και με ό,τι άλλο θα μπορούσε να πλάσει η φαντασία σας!!!

Πιστεύοντας στη δύναμη του παραμυθιού και της διάδρασης, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη δημιουργία της Παραμυθένιας Κοινότητας του Κέντρου Πρόληψης, ξεκινώντας την Μ. Πέμπτη 16/04/2020 στη σελίδα μας στο Facebook, με το παραμύθι “Ανάποδα” του Θ. Παπαιωάννου από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Αφηγήτρια μας θα είναι η κ. Μαρία Ζαχαράκη, εμψυχώτρια της Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου.

” …που κρύβεται η ομορφιά; τι αξίζει στα αλήθεια; Το σκαθάρι, ο Μέλιος, αναποδογύρισε. Και τι παράξενο…όταν είσαι ανάποδα βλέπεις πιο καθαρά… και μπορείς να ανακαλύψεις πολλά!!!”

Σας περιμένουμε…

Η ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου