ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση με τίτλο: «Βασιλικώ Καρπώ» στο θέατρο Ερωφίλη

Η θεατρική Ομάδα Vagabond παρουσιάζει στo θέατρο Ερωφίλη, στη Φορτέτζα, την παράσταση με τίτλο: «Βασιλικῴ Καρπῴ», την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 21:00.

Το κείμενο, καθώς και την σκηνοθεσία του θεατρικού έργου έχει αναλάβει η Ελβίνα Μποτονάκη, με καταγωγή από τους Έρφους Μυλοποτάμου, απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.

Η παράσταση Βασιλικῷ Καρπῷ μας μεταφέρει σε ένα χωριό της Κρήτης την δεκαετία του 60. Ένας Πατέρας, που ο λόγος του και μόνο, απορρίπτει τον λόγο ύπαρξης της γυναίκας και των παιδιών του, της δεκαεπτάχρονης Βασιλικής και της δεκαοκτάχρονης Ελένης. Μια Μάνα συμβιβασμένη σε μια ζωή που δεν επέλεξε.

Δύο κορίτσια που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, εφευρίσκοντας διαφορετικούς τρόπους διαφυγής. Άντρες που βασίζουν τις πράξεις τους στην αποσιωποίηση. Γυναίκες που σιωπούν. Παιδιά που θέλουν να ζήσουν. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ξεφύγει απ’ την αγία ελληνική οικογένεια της επαρχίας; Και κατα πόσο μια τετριμμένη οικογενιακή ιστορία του 1960 μας αφορά και μας καθορίζει μέχρι και σήμερα;

Η φωνή του μεγάλου, η σιωπή του μικρού. Ένας δεσμός που επιτάσσει πως ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Κι ό,τι κόβεται, συνήθως βγάζει αίμα. Μια πραγματεία στη ζωή, στον έρωτα, στην ποίηση. Ή τουλάχιστον στη σκοτεινή πλευρά τους.

Παίζουν οι: Γιάννης Φωτάκης, Γεωργία Δαμήλου, Ιάσονας Παπαματθαίου, Χριστίνα Αππανά, Ευφημία Καλογιάννη, Ελευθερία Κτιστάκη, Νίκη Ψαρουδάκη.

Τύμπανά: Παναγιώτης Κατσής Μουσική Σύνθεση: Hior Chronik Σκηνικά/Κοστούμια: Δανάη Αναγνώστου.

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη

Ελλάδα