ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση «προσωπικό.» από την θεατρική ομάδα Σκηνή και Σαπούνι

Ζητείται κοινό …να παρακολουθήσει την παράσταση “προσωπικό.”, από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, “Σκηνή και Σαπούνι” από 18 ως 22 Μαΐου.

Ώρα 21:00. Στην αίθουσα Δ3 της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου
Θα υπάρχουν λεωφορεία επιστροφής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκοτάδι
Ζητείται φως
Ζητείται κάποιος
Η σκέψη μου γεμίζει με όλα εκείνα που απαγορεύονται κι εγώ χορεύω μαζί τους
αυτό θέλω
να σε πάρω μαζί μου
άφησε με
άγγιξε με
άκουσε με
Ζητείται η στιγμή
μόνο για μια στιγμή δεν έχουμε παραπάνω
Ζητείται φωνή
και θα δεις οι φυλακές μας θα σταματήσουν να υπάρχουν
Τι ωραία που ειναι όταν αλλάζουμε χρώμα
Ζητείται ό,τι δώσεις
αρκεί να είναι προσωπικό.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «προσωπικό.» είναι αποτέλεσμα δημιουργικής συρραφής κειμένων με κεντρικό άξονα το έργο «Αν αργήσω κοιμήσου» του Άκη Δήμου. Χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από το έργο «Νυχτερίδες» της Λένας Κιτσοπούλου , το τραγούδι «ο πολιτισμός σου» του Ραψωδού Φιλόλογου και κείμενα της ομάδας.

Η Θεατρική Ομάδα «Σκηνή και Σαπούνι» ιδρύθηκε στο Ρέθυμνο το 1994 και ανήκει στις Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης. Με αυτό το όνομα λειτουργεί από το 2000. Στόχος της είναι η πρακτική εκπαίδευση σε βασικές θεατρικές αρχές μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, των αυτοσχεδιασμών και άλλων ασκήσεων. Δεν είναι αυτοσκοπός της ομάδας το ανέβασμα θεατρικής παράστασης, αντιθέτως αποφασίζει η ομάδα, αν είναι έτοιμη και θέλει να κάνει παράσταση. Όργανο λήψης και εκτέλεσης αποφάσεων είναι η συνέλευση της ίδιας της ομάδας. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως η ομάδα και κάποια στοιχεία της αλλάζουν με γνώμονα την συνδιαμόρφωση. Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι ερασιτεχνικός. Κανείς/καμία δεν πληρώνει και κανείς/καμία δεν πληρώνεται.Έτσι για φέτος συνδιαμορφωτικά δημιουργήσαμε το έργο και την παράσταση που σας παρουσιάζουμε.

https://rethemnos.gr/event/i-parastasi-prosopiko-apo-tin-theatriki-omada-skini-kai-sapoyni/