Η Περιφέρεια Κρήτης στην Πανελλήνια Έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Πανελλήνια έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 12-14/4/2019. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό γνωριμίας και προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού, δίνοντας την δυνατότητα σε αυτούς που συμμετείχαν να προβάλλουν την ταυτότητα του τόπου τους, ήθη έθιμα , παραδόσεις  που είναι συνυφασμένα με τον τρόπο ζωής τους.

Καθ’όλη την διάρκεια της έκθεσης έλαβαν χώρα διάφορα λαϊκά δρώμενα, και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα  έπαιξαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, εμβαδού 50 τμ, συμμετείχαν Κρητικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και ιδιώτες προβάλλοντας, παραδοσιακά εργόχειρα, υφαντά, πίνακες λαϊκής ζωγραφικής, χειροποίητα παραδοσιακά κοσμήματα,  λευκώματα με πολιτιστικό περιεχόμενο και παραδοσιακά Κρητικά μουσικά όργανα .

Το περίπτερο της Κρήτης αποτέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών,  με πλήθος ερωτήσεων γύρω από την κουλτούρα του νησιού, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα,  δοκιμάζοντας ταυτόχρονα Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα και πίνοντας την παραδοσιακή τσικουδιά.

Το επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου κ. Λεβέντης, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου και αρκετοί καλλιτέχνες..

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κρήτης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Λιονή Μαρία πλαισιωμένη από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας