ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ITF στο Βελιγράδι

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στη διεθνή τουριστική έκθεση ITF, που πραγματοποιήθηκε 19 – 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Βελιγράδι με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ITF στο Βελιγράδι

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην Έκθεση οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με tour operators και δημοσιογράφους διαφόρων χωρών, οι οποίοι προσκλήθηκαν να γνωρίσουν από κοντά την Κρήτη ως ασφαλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, μάλιστα, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Οικονομίδης, η Πρέσβης της Αιγύπτου Menha Bakhours και Κρητικοί επιχειρηματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό προορισμό των Σέρβων, λόγω των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών των δύο χωρών. Οι βασικοί προορισμοί των Σέρβων τουριστών εντοπίζονται βόρεια της χώρας μας, ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Πρεσβείας ο αριθμός των Σέρβων, που επισκέπτονται την Ελλάδα υπερβαίνει ετησίως τους 850.000 με το μεγαλύτερο ποσοστό να επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η Κρήτη δέχεται μερικές χιλιάδες εξ’αυτών, με αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αερομεταφορέα Air Serbia: το 2014 είχαμε τέσσερις πτήσεις προς Κρήτη από την Air Serbia και μια από την Aegean ανά 10 ημέρες, ενώ το 2015 έχουν προγραμματιστεί πέντε πτήσεις από την Air Serbia και δύο από την Aegean. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι άμεσα αναμένεται ο ΕΟΤ να ανοίξει και να στελεχώσει γραφείο στο Βελιγράδι.