Η Περιφέρεια τίμησε τους Κρήτες αθλητές με πανελλήνια και διεθνή διάκριση

kriti_timitiki-athlites-2

Τους αθλητές και αθλήτριες Κρητικής καταγωγής που πέτυχαν Πανελλήνια ή Διεθνή Διάκριση κατά την αθλητική περίοδο 2014-2015 τίμησε η Περιφέρεια Κρήτης σε εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες έκανε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και επενδύει συνεχώς σε  αθλητικές υποδομές και γεγονότα με στόχο την μεγαλύτερη προσέλκυση νέων και την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.kriti_timitiki-athlites-3

Στην εκδήλωση, που σκοπό είχε  να «καλλιεργήσει» την αθλητική συνείδηση κυρίως στους νέους, να προβάλει το «ευ αγωνίζεσθαι», να συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας, να αναδείξει τις αξίες και αρχές που διέπουν τον αθλητισμό, απονομές βραβείων στους διακριθέντες αθλητές έκαναν παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, παριστάμενοι βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αθλητικών φορέων κ.α.

Εξάλλου σε σύντομη απολογιστική δράση στον τομέα του αθλητισμού ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό, τους αθλητές στο νησί, που με τις διακρίσεις τους προβάλλουν και τιμούν την Κρήτη στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην μεγάλη εκδήλωση-γιορτή του αθλητισμού επεσήμανε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τον αθλητισμό. Στέλνει ένα μήνυμα όταν βλέπουμε τόση μεγάλη συμμετοχή, πρέπει να στηρίζουμε τον αθλητισμό πρέπει να ενισχύουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αθλητισμό, τα σωματεία να έχουν βοήθεια από την Πολιτεία, την Περιφέρεια.

Έχουμε υποχρέωση να συντηρούμε και να φτιάχνουμε νέες αθλητικές υποδομές, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύει σήμερα πάνω από 250 αθλητές που έχουν διακριθεί στην Κρήτη στην Ελλάδα στο εξωτερικό. Η Περιφέρειας μας θα συνεχίσει να «επενδύει» ακόμα περισσότερο στις αθλητικές υποδομές για να κάνουμε ένα καλύτερο αθλητισμό προσελκύοντας ακόμα περισσότερους νέους».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένους Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε, ότι, «η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ελάχιστη ηθική επιβράβευση όλων των αθλητών και των αθλητριών που διακρίθηκαν. Μια ηθική επιβράβευση που τους δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθεια για ανάλογες επιτυχίες, μεγαλύτερες επιτυχίες. Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που με την προσπάθεια τους προβάλλουν την Κρήτη στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, τους ευχαριστούμε».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης ενώ την οργάνωση είχε αναλάβει το τμήμα αθλητισμού-πολιτισμού Περιφέρειας Κρήτης.