ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η περιβαλλοντική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Aquila Rithymna Beach

 Το ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach συμμετείχε και φέτος ενεργά στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο- Clean Up the Med». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της ακτής του Αδελιανού Κάμπου από τους εθελοντές και προσωπικό του ξενοδοχείου, σε συνεργασία με τα  παιδιά της Ε’ τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου και ενημερώθηκαν για οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία της φύσης. Γνώρισαν το κρινάκι της θάλασσας (προστατευόμενο είδος), τον κρίταμο και άλλα είδη φυτών του τόπου μας.

Στο «παιδικό χωριό» μέσω μιας ομαδικής εργασίας, συζήτησαν για την επικινδυνότητα της μόλυνσης της θάλασσας και του περιβάλλοντος γενικότερα. Εντυπωσιακό το πόσα πολλά γνώριζαν τα παιδιά ήδη. Σημάδι ελπιδοφόρο για το μέλλον του πλανήτη μας.

 Η μείωση της χρήσης του πλαστικού σε όλες τις μορφές του, η σταδιακή αντικατάστασή του από χαρτί και η σωστή ανακύκλωση είναι οι κύριοι σύμμαχοι μας στο να πετύχουμε τον στόχο μας.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και στην ανθρώπινη θέληση για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.