«Η πληροφόρηση διαμορφώνει τη σωστή χρήση»: Εκδήλωση στο Οικολογικό Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα νερού

Ένα  διαφορετικό μάθημα έγινε στο σχολείο μας. Οι κυρίες Μιχάλα Ασημίνα και Φωτάκη Γωγώ εκ μέρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου, μίλησαν, παρουσίασαν, διέδρασαν στα παιδιά και με τα παιδιά για καλές πραχτικές χρήσης του νερού. Πληροφόρησαν για την έλλειψη πόσιμου νερού σε πολλά μέρη του πλανήτη, για την ερημοποίηση περιοχών του, για την άνιση διαχείριση του, που φέρνει ακόμα και πολέμους. Οι μαθητές διατύπωσαν ερωτήσεις για το παράδοξο τη μια χρονιά να βρέχει πολύ και την άλλη λίγο ή ελάχιστα, για να πάρουν απαντήσεις που σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή. Ρώτησαν τι μπορούν να κάνουν στη καθημερινότητα τους για να πληροφορηθούν τρόπους συγκεκριμένους και εύκολους, καλής χρήσης.

  Οι μαθητές υποσχέθηκαν να φέρουν τη συζήτηση στο σπίτι τους, μαζί με ένα επιστόμιο βρύσης που τους χάρισαν οι κυρίες και να παρακινήσουν τους γονείς τους, να βάλουν σε όλες τις βρύσες τέτοια επιστόμια, αφού αυξάνουν τη πίεση και μειώνουν τη ροή, και  το καθένα κοστίζει μόνο ένα ευρώ.

 Η περιγραφόμενη δραστηριότητα ήρθε να συμπληρώσει μια σειρά εκπαιδευτικών πραχτικών που χρόνια τώρα το σχολείο πραγματοποιεί, για την ευαισθητοποίηση και μετάδοση καλών πραχτικών στους μαθητές σε ότι αφορά το περιβάλλον, την αειφορία και τη καθημερινή ζωή.

Ευχαριστούμε τη ΔΕΥΑΡ.

Για το σχολείο ο δ/ντής Κώστας Βερβερίδης.