ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Η πολιτική της μακέτας»: Ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Είδαμε πρόσφατα τη διοίκηση του νοσοκομείου,τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και υποψήφιους να αλληλοσυχγαίρονται  μπροστά σε μια μακέτα στα πλαίσια της  παλαιοκοματικής και ευκαιριακής χρήσης, προς άγραν ψήφων, της χειμαζόμενης δημόσιας υγείας.

Είναι βιωματικό πια και οι πολίτες το γνωρίζουν πώς το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πρώτ απ όλα οι άνθρωποι του και η δυνατότητα που εξασφαλίζει σε όλους να έχουν ισότιμη πρόσβαση,στο αναγκαίο αγαθό.

Και σε αυτό η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς. Απαξιώνει τους εργαζόμενους και μετατρέπει την υγεία σε προνόμιο για λίγους.

Εαν δεν είχαν προηγηθεί η τραγική διαχείριση της ιστορικής πανδημίας,οι νόμοι που καταλύουν οριστικά κάθε έννοια δημόσιας υγείας και η κατάρρευση νοσοκομείων και εργαζομένων, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιες λογικές στα πλαίσια της εκφυλισμένης  μικροπολιτικής του παρελθόντος που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Σήμερα που οι εργαζόμενοι της υγείας εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, πώς ζούμε καθημερινά έναν εφιάλτη στην προσπάθεια μας να σωθεί η ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα που οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με τις ώρες, που αγωνιούν να βρουν ένα ραντεβού, να κάνουν ένα χειρουργείο, να τους εξετάσει ένας γιατρός.

Σήμερα που όποιος πληρώνει ζει και ο φτωχός καταδικάζεται σε αργό η ξαφνικό θάνατο.

Σήμερα που ολοι γνωρίζουν πώς η κυβέρνηση και η πολιτική αυτή είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία για την υγειονομική τραγωδία που ζούμε, γι’ αυτό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Σήμερα ο κωμικοτραγικός κυβερνητικός ναρκισσισμός, η εικονική πραγματικότητα και η οργανωμένη πανάκριβη παραπληροφόρηση, αποκτούν χαρακτήρα ύβρεως απέναντι στα θύματα, τους ασθενείς, τους εργαζόμενους.

Σήμερα δηλώνουμε ξανά σε όλους τούς τόνους πώς μόνο οι μαζικοί, συλλογικοί, ενωτικοί, δημοκρατικοί αγώνες της κοινωνίας θα σώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, θα σώσουν τον λαό.

  • Δημόσια δωρεάν υγεία ποιότητας για όλους.
  • Οχι στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις.
  • Αξιοπρέπεια για τον ασθενή και τον εργαζόμενο.
  • Αγώνας διαρκής καθημερινός και τώρα και πάντα και πριν και μετα τις εκλογές μεχρι τη δικαίωση.

                                                                                     Ρέθυμνο 08-05-23
Για το ΔΣ της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν.Ρεθύμνου

Ο πρόεδρος Σαριδάκης Γ.

Ο αντιπρόεδρος Μαρκάκης Χ.