Οι Soft Moon live στην Αθήνα

soft moon live στην αθήνα

Η προπώληση εισιτηρίων για την πρώτη, πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Soft Moon στην Αθήνα ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013! O μοναχικός Luis Vasquez και οι Soft Moon είδαν το όνομα τους να φιγουράρει στις λίστες των αγαπημένων της χρονιάς που πέρασε – με ένα ολοκαίνουριο, πρωτοποριακό άλμπουμ το “Zeros”, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Gagarin 205, την Παρασκευή 5 Απριλίου, ακριβώς τη στιγμή που πρέπει, “τώρα που συμβαίνει”!

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους κυκλοφόρησε το 2010, το 2011 κυκλοφόρησε το ΕΡ “Total Decay”και το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους “Zeros”, που ηχογραφήθηκε όπως ακριβώς αρμόζει σε μια αληθινά ανεξάρτητη παραγωγή που σέβεται τον εαυτό της:  ο Luis Vasquez απομονώθηκε στο διαμέρισμά του και ηχογράφησε ολομόναχος έναν σκοτεινό, αγωνιώδη δίσκο ο οποίος θεωρήθηκε από τους πιο αξιόλογους της χρονιάς.

Τα live των Soft Moon, βέβαια, είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση:

Με έναν προτζέκτορα και όλα τα μέλη επί σκηνής, η μπάντα καταφέρνει να μεταφέρει στο ακροατήριο την πολύ θορυβώδη, σχεδόν αδυσώπητη εκδοχή των ηχογραφήσεων τους, ανάμεσα σε visuals και ειδικό φωτισμό, δημιουργώντας ένα θέαμα που χαρακτηρισμοί όπως “goth”, “drone” και “post punk” είναι εύστοχοι μεν, αλλά όχι αρκετοί για να το περιγράψουν. Οι συνθέσεις τού Luis Vasquez είναι industrial τοπία και post-apocalyptic ήχοι που ζωντανεύουν με πολλαπλάσια ένταση στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας: οι εκδοχές των κομματιών εκτροχιάζονται κάνοντας το αποτέλεσμα οικείο όχι μόνο σε όσους αγαπούν τις goth θορυβώδεις αναβιώσεις, αλλά και σε εκείνους που προτιμούν τον σκληρό ήχο.

Οι συγκρίσεις με την αγωνιώδη ένταση των Joy Division, των Death in Vegas και των Swans των πρώτων χρόνων είναι πάντα παρούσες στον Τύπο αλλά οι Soft Moon είναι απόλυτα συγχρονισμένοι με την αγχωτική εποχή τους: δημιουργούν εφιαλτικές ιστορίες για τον μοντέρνο κόσμο, με ανατριχιαστικά synths, απειλητικά tribal τύμπανα, κραυγές και ψιθύρους σε φρενήρες tempo.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 
Ticket House Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)

Ηλεκτρονική προπώληση
www.viva.gr
www.123tickets.gr
www.ticketarena.gr
www.ticketpro.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205
Αθήνα
Τηλ. 215 54 00 888