ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ καταδικάζει την δίωξη των αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση για τις ανεμογεννήτριες

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την προσχηματική δίωξη των 4 αγροτών που την Πέμπτη 1/12/2022 σέρνονται σε δίκη γιατί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους και κατοίκους του δήμου Αγίου Βασιλείου και του Ρεθύμνου στις 17/6/2021 συμμετείχαν σε κινητοποίηση καταδίκης της εγκατάστασης 4 νέων Ανεμογεννητριών στον Άδρακτο.  

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια όλων των προηγούμενων, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών  και οδηγεί στα ύψη τις τιμές του ρεύματος, καταδικάζοντας τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια, αδιαφορεί προκλητικά ακόμη και για την παραβίαση στοιχειωδών περιβαλλοντικών κανόνων και κανόνων ασφαλείας κατά την χωροθέτησή τους.

Πρόσχημα για την δίωξη είναι η δήθεν παρακώλυση συγκοινωνιών, που διαψεύδεται από τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά.  Η δίωξη αυτή είναι μέρος γενικότερου σχεδίου τρομοκράτησης και φίμωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στο σχέδιο αυτό εντάσσονται οι απολύσεις συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών, η δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ ξανά με το πρόσχημα της δήθεν παρακώλησης συγκοινωνιών,  η δίωξη του Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση καταδίκης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και πολλά άλλα.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως με τέτοια μέσα θα υποχρεώσουν τους εργαζόμενους και το λαό να αποδεχθεί την πολιτική που συντρίβει τα δικαιώματά του και τον οδηγεί στο περιθώριο για να πλουτίζει μια φούχτα κοινωνικών παράσιτων.

Η ΤΕ του ΚΚΕ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της στους προσχηματικά δικαζόμενους αγρότες και απαιτεί την πλήρη και οριστική αθώωσή τους.