ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ

Η Τουρκία, το Αιγαίο, η κυβέρνηση και η ΝΙΚΗ

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

Ενώ το κομματικό κατεστημένο θολώνει τα νερά, συντονίζοντας όλα τα μέσα που διαθέτει σε συκοφαντικές επιθέσεις κατά της ΝΙΚΗΣ, συγχρόνως ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα της παραχώρησης των τελευταίων εθνικών δικαιωμάτων μας στους ξένους παράγοντες.

Μετά τα σπίτια μας, το νερό μας, τα παιδιά μας (που μόνο στο εξωτερικό βλέπουν πια το μέλλον τους), τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας μας κ.τ.λ., μετά τη διάλυση της Παιδείας, της Υγείας, της ελληνικής παραγωγής ενέργειας, όλων γενικά των στοιχείων που βοηθούσαν κάποτε αυτή τη χώρα να ζήσει, σειρά έχουν οι παραχωρήσεις προς την Τουρκία, που θα επιτρέψουν στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας να «κοιμάται ήσυχη» και στον ελληνικό λαό να διατηρήσει κάποια μορφή επιβίωσης, μέχρι το επόμενο βήμα της εθνικής και κοινωνικής μας υποδούλωσης.

Για το ζήτημα αυτό – την πραγματική «ταμπακιέρα», για την οποία, μαζί με τη δυνατότητα τροποποίησης του συντάγματος, ο κ. Μητσοτάκης τρέμει μήπως δεν φτάσει τους 180 βουλευτές, έστω και με ενισχυμένη αναλογική – αναδημοσιεύω το παρακάτω άρθρο του κ. Ιωάννη Ιντζέ, αντιστράτηγου ε.α., απόφοιτου της Σχολής Εθνικής Άμυνας και εξειδικευμένου στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική και τη Διεθνή Ασφάλεια, ο οποίος είναι υποψήφιος Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ στον νομό Πιερίας. Το άρθρο επιγράφεται «Χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας η Ελλάδα;» και δημοσιεύθηκε στις 17 Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ, στο https://nikh.gr/arthra/arthra/402-xora-meiomenis-ethnikis-kyriarxias-i-ellada.

Ιδού το άρθρο:

Είναι να απορεί κανείς πώς στην προεκλογική αυτή περίοδο οι επικεφαλής των κομμάτων και γνωστά ονόματα της πολιτικής συναγωνίζονται ποιος θα δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια στο εξωτερικό, για το πως θα χειρισθεί τα εθνικά μας θέματα.

Από την άλλη, στο εσωτερικό, υπάρχει μία αίσθηση ότι η χώρα αφήνεται στο έλεος των πολιτικών επιδιώξεων της Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός στις 14/4/22 δήλωσε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι «η εστία των διαφορών μας με την Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» και για το λόγο αυτό προτίθεται να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.

Αλήθεια για ποιες θαλάσσιες ζώνες μιλάει; Για το αν δικαιούμαστε να έχουμε χωρικά ύδατα 12 ναυτικά μίλια, όπως έχει θεσπίσει η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο; 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα, όταν, κατά την επίσκεψή του στον Γερμανό Καγκελάριο, έκανε λόγο για «θετική ελληνοτουρκική ατζέντα» που προτίθεται να προωθήσει, εφόσον ξαναγίνει πρωθυπουργός, ενώ όπως πρόσφατα είχε πει και ο κ. Φίλης θα «πρέπει να χαραχθεί μία καινούργια πολιτική που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών, πολιτική αλληλεγγύης και συνεννόησης… με τις ιδιομορφίες που έχει η Τουρκία. Μία  συνεννόηση που θα καταλήξει στο δικαστήριο της Χάγης».

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επανεμφανισθείς στο πολιτικό προσκήνιο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ και ο «φέρελπις» Άγγελος Συρίγος έκανε την απίστευτη δήλωση ότι για να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση πρέπει πρώτα να χαραχθούν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Όλοι οι παραπάνω τονίζουν την ανάγκη διατήρησης του καλού κλίματος που δημιουργήθηκε με τους σεισμούς. Όπως είπε ο κ. Δένδιας, θα ήταν «εγκληματικό» να μην ανταποκριθούμε στην πρόσκληση φιλίας της Τουρκίας. 

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η Τουρκία εφαρμόζει σταθερά ένα σχέδιο αναθεωρητισμού στην περιοχή και πουθενά δεν φαίνεται πρόθυμη να υπαναχωρήσει στις πάγιες διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδος. ΑΟΖ, χωρικά ύδατα, γραμμή FIR, στρατικοποίηση νήσων, αρμοδιότητες έρευνας διάσωσης κλπ είναι η μόνιμη αναφορά όλων των Τούρκων αξιωματούχων. Για το λόγο αυτό ο υπουργός της Τουρκίας Τσαβούσογλου πιστεύει ότι όλα τα «εκκρεμή» ζητήματα και διαφορές μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να πάνε «πακέτο» για επίλυση. Και μην ξεχνάμε ότι, κατά τον Τούρκο πρώην πρωθυπουργό και ακαδημαϊκό Αχμέτ Νταβούτογλου, τα προβλήματα υπάρχουν επειδή τα ελληνικά νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα, «αντίθετα με τις γεωπολιτικές αναγκαιότητες». Είναι να απορεί κανείς, πώς δεν τα  αντιλαμβάνονται όλα αυτά οι ταγοί των εθνικών μας συμφερόντων; Και τελικά για ποιο πράγμα θα προσφύγουμε στην Χάγη; Μπορούν να μας το πουν ξεκάθαρα και φυσικά πριν τις εκλογές;

Να θυμίσουμε ότι τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών το 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) που θεσπίζει το νομικό πλαίσιο για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες, την έχουν υπογράψει 168 χώρες, αλλά όχι η Τουρκία. Επομένως με βάση ποιο Διεθνές Δίκαιο θα εκδικασθούν οι διαφορές μας; Με βάση το ασαφές αλλά και ανόητο νομικό επιχείρημα της «ευθυδικίας» (equity), ή τις τρέχουσες «γεωπολιτικές αναγκαιότητες» όπως επιθυμεί η Τουρκία;

Την ίδια στιγμή μία άλλη κερκόπορτα ανοίγει στα βόρεια σύνορα μας, σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και το εθνικιστικό σχέδιο για μία «Μεγάλη Αλβανία», θέματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα. Κατά παρέκκλιση της πάγιας θέσης μας, η Ελλάδα τήρησε ουδέτερη στάση στην απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να αποδεχτεί το αίτημα της Αλβανίας για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε αυτό. Την πρόταση καταψήφισαν επτά χώρες (Ουγγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και φυσικά η Σερβία), ενώ η Ουκρανία, αν και αντιτίθεται στην αλλαγή των συνόρων της, δεν τόλμησε να καταψηφίσει την απόφαση και όπως εμείς τήρησε στάση Πόντιου Πιλάτου. Είμαστε άλλωστε και οι δύο στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», οπότε ήταν αναμενόμενο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην εξωτερική πολιτική, στο εσωτερικό έχουμε διάφορα γεγονότα που μας θλίβουν ως Έλληνες και δημιουργούν την απορία: «έχουμε τελικά κυρίαρχο και σοβαρό κράτος;».

Στην Θράκη, στο μειονοτικό χωριό Άνω Θέρμες, γυναίκα περιγράφει την τρομοκρατία που υφίσταται γιατί ύψωσε την ελληνική σημαία στο σπίτι της. Έφτασε να δηλώνει στο MEGA ότι «δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει να ζεις χωρίς πατρίδα» και να λέει ξεκάθαρα ότι κύκλοι του Τουρκικού Προξενείου την απείλησαν «να σταματήσει να μιλά για Θράκη και πατρίδα». Το απογοητευτικό είναι, όπως η ίδια δήλωσε, κατά την καταγγελία του γεγονότος στην Ελληνική κρατική ασφάλεια της είπαν «να βγάλει το σκασμό για να μην γίνει διπλωματικό επεισόδιο». Είναι να τρελαθούμε τελικά με την στάση μειοδοσίας κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων και φυσικά της ανοχής που δείχνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους. Η γυναίκα, για την ιστορία, λόγω των συνεχών απειλών και μίας επίθεσης που δέχθηκε, αλλά και του αποκλεισμού της ακόμη και από βασικές αγορές, αναγκάσθηκε να μετακομίσει στην Ξάνθη για να μπορέσει να επιβιώσει. 

Την ίδια στιγμή ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές της χώρας, προκαλούν θυμηδία και απογοήτευση και δυσχεραίνουν ακόμη και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Στο Καστελόριζο, περιοχή της Ελλάδος με τεράστια γεωπολιτική σημασία στον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, λόγω μη δυνατότητας επικοινωνίας με το Νοσοκομείο Ρόδου για έγκριση αεροδιακομιδής με το ΕΚΑΒ, νεαρός τραυματίας μεταφέρθηκε με σκάφος στην Αττάλεια της Τουρκίας για περίθαλψη.

Πώς το ανεχόμαστε αυτό σαν Κράτος; Πώς κοιμάται ήσυχος ο κ. Πλεύρης για το επίπεδο της υγείας που παρέχει το Υπουργείο του; Πώς θα αισθανθεί ασφαλής ο κάτοικος των παραμεθόριων περιοχών και μάλιστα τόσο ευαίσθητων όπως του Καστελόριζου; Πώς θα αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των Τούρκων στις πολλαπλές τους επιδιώξεις;

Όταν συμβαίνουν αυτά δεν μπορούμε φυσικά να απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ενεργήσει αποφασιστικά για την εκκένωση Ελλήνων από το ΣΟΥΔΑΝ και για μια άλλη φορά παρακαλούμε τους «καλούς» μας συμμάχους να μας βοηθήσουν. Κρίμα οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην βάση των επίλεκτων Ειδικών μας Μονάδων που τελικά δεν τους έχουμε όταν απαιτείται.

Η ΝΙΚΗ συναισθανόμενη την σπουδαιότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, καλεί την Κυβέρνηση:

Να ασκεί την εξωτερική μας πολιτική με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι τις «εντολές» των Συμμάχων μας. 

Να σταματήσει να εμπαίζει και να εξαπατά τον Ελληνικό Λαό, με τις μυστικές της συμφωνίες που προκαλούν οργή και αγανάκτηση και φυσικά ζημιώνουν τον Ελληνισμό. Φτάνει με τις προδοσίες τύπου «Πρεσπών». 

Να ενεργεί σαν πραγματική Κυβέρνηση στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων.

Να μελετήσει την Ιστορία για να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του «κατευνασμού» δεν ισχύει με την Τουρκία, καθόσον αυτή εφαρμόζει συνεχή αναθεωρητική στάση σε βάρος των γειτόνων της, ανάλογα με τις αδυναμίες τους.

Επίλογος

Στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ διαβάζουμε ορισμένα ακόμη άρθρα και τοποθετήσεις, διαφόρων συντακτών, για τα ελληνοτουρκικά:

Το ξεπούλημα ή «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου

Τουρκικά τετελεσμένα! … 

Ο όρος “Turkaegean” προμήνυμα για τις Πρέσπες του Αιγαίου

Αν η κυβέρνηση νοιαζόταν για την ευημερία του ελληνικού έθνους, θα ανακήρυττε άμεσα ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου

Και, για να μην παρεξηγηθούμε, ότι, αν εκλεγεί η ΝΙΚΗ, «θα κάνει πόλεμο με την Τουρκία» (το ακούσαμε κι αυτό!!) διευκρινίζω ότι είμαστε υπέρ της Ειρήνης (και μάλιστα «της Ειρήνης του σύμπαντος κόσμου», όπως λέμε στη θεία λειτουργία, που τόσο ενοχλεί το σύστημα ότι εμπνεόμαστε και από αυτήν). Όμως η Τουρκία ήδη κάνει πόλεμο (με πολλούς τρόπους) και εμείς ας βρισκόμαστε τουλάχιστον σε θέση άμυνας.

Ας κλείσω με ένα απόσπασμα από το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Μανώλη Κοττάκη Η Ν.Δ. στοχοποιεί ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας, που κάτι εξηγεί:

«Η Ν.Δ. έλαβε το μάξιμουμ των ποσοστών της στη λάθος αναμέτρηση. Στην πρώτη. Ενώ χρειαζόταν το 41% στη δεύτερη. Τώρα τρέχει και διατάσσει τους αναλυτές της να επιτίθενται στα μικρά κόμματα επειδή με ποσοστό 40% και επτακομματική Βουλή έχει αυτοδυναμία μεν, αλλά όχι των 171 εδρών που θα έχει αν η Βουλή παραμείνει πεντακομματική.

Έτσι, άρχισε τώρα να επιτίθεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (την οποία πρόβαλλε σκανδαλωδώς στον πρώτο γύρο σε όλα τα κανάλια – η διακαναλική της συνέντευξη προεβλήθη σε πολύ καλή ώρα για να βλάψει τον Τσίπρα) και στη ΝΙΚΗ, που αποτελείται όμως από φιλήσυχους πατριώτες που μιλούν για την αγάπη, τον Χριστό, την εθνική ταυτότητα και την πατρίδα, και δεν εκπέμπουν το μίσος και τον φανατισμό των άθεων «μαχαιροβγαλτών» ναζί. Και της οποίας ΝΙΚΗΣ η διακαναλική, όπως έμαθα από το Ραδιομέγαρο, δεν προβλήθηκε ποτέ (αντί αυτής μετέδωσαν τη συγκέντρωσή της) γιατί οι προβοκατόρικες ερωτήσεις της δημοσιογράφου της ΕΡΤ που είχαν σκοπό να εμφανίσουν τον Νατσιό ακροδεξιό, ξενοφοβικό και μισαλλόδοξο απέτυχαν στον στόχο τους».